Hanımlar için en doğal gece kremi

Cilt tipinize bağlı olarak, içerikleri sayesinde farklı işlevlere sahip bu ev yapımı gece kremleri arasından ihtiyaçlarınıza en uygun olanı seçebilirsiniz.

Hanımlar için en doğal gece kremi
Akşam Gazetesi'nden Yasemin Miras'ın yazısı...

En iyi gece kremi cildinizdeki antioksidan miktarını arttırandır. Gece kremleri, cilde elastikiyet ve sağlıklı bir ışıltı vermeli, bunun yanı sıra yüzünüzü sivilcesiz ve lekesiz tutmalıdır. Pahalı gece kremleri satın alabilirsiniz, ancak bunların çoğu, zamanla cildinize zarar veren kimyasallar içerir.

YUMURTALI KARIŞIM

Avokado, cildi koruyan çoklu ve tekli doymamış yağ asitleri içerir. Tekli doymamış yağlar, cildin dış tabakasını nemlendirir ve cilt için geriye sağlıklı bir parlaklık bırakır.

Malzemeler

- ½ olgun avokado

- 1 çiğ yumurta

Hazırlanışı:

Avokadoyu homojen bir macun haline getirin. Yumurtayı üzerine ekleyin ve hamur kremsi bir hale gelene kadar karıştırın. Kremayı, dairesel hareketlerle temiz yüzünüze uygulayın. Yatmadan önce birkaç dakika bekleyin, böylece krem kuruyabilir.

Daha az kırışıklık ve mimik çizgisi içeren, nemli bir cilt için bu kremi haftada iki kez kullanın.

SÜT VE ZEYTİNYAĞI BİRLEŞİMİ

Aloe Vera, cildi yağlı hale getirmeden nemlendiren, inanılmaz bir doğal nemlendiricidir. Sütün içinde bulunan laktik asit, tahrişe neden olmaksızın cildi ölü hücrelerden arındıran bir etkiye sahiptir. Tüm bileşenler birlikte, cilde, derinlemesine nem sağlayan doğal yağlar sunar.

Malzemeler

- 2 yemek kaşığı Aloe Vera jeli (30 g)

- 1 çorba kaşığı zeytinyağı (16 g)

- 2 yemek kaşığı süt tozu (30 g)

Hazırlanışı:

Süt, zeytinyağı ve Aloe Vera jelini homojen bir macun elde edene kadar karıştırın.

Yüzünüzü ve boynunuzu yumuşak bir sabun ve ılık suyla yıkayın. Kremi yüzünüze uygulayın ve maske tamamen emilene kadar birkaç dakika boyunca dairesel hareketlerle masaj yapın. Sabahları yüzünüzü yumuşak bir sabun ve ılık suyla yıkayın.

Yasemin MİRAS / Akşam Gazetesi
Konular Kadın / Bakım