Hanımların büyük derdine son!

"...Özellikle kadınlar güzelliğin pürüzsüz olması gerektiğine inanıyor ve kendisini güzel hissetmek isteyen her kadın cildinin, tüysüz bir görünümde olmasını istiyor."

Hanımların büyük derdine son!
Akşam Life'dan Pervin Dinçer'in yazısı..

Güzellik ve bakım denilince akla bazı konular geliyor. Özellikle kadınlar güzelliğin pürüzsüz olması gerektiğine inanıyor ve kendisini güzel hissetmek isteyen her kadın cildinin, tüysüz bir görünümde olmasını istiyor. Ama ne yazık ki, her kadın bu kadar şanslı değil. Güzelliğin ve estetiğin vazgeçilmez ön koşulu olarak görülen pürüzsüz bir teni gölgeleyen aşırı tüylenmenin birçok nedeni var. Bu nedenler kalıtımdan, hormonal faktörlere, ilaçlardan, kötü huylu tümörlere kadar uzanabiliyor. Başta hormonal sorunlar olmak üzere birçok faktörün neden olduğu tüylenme kadınların ciddi bir stres altına girmesine, ikili ilişkilerinin, toplumsal yaşamlarının olumsuz etkilenmesine neden oluyor. Dış görünümüne özen gösterenler istenmeyen tüylerinden kurtulmanın yollarını arıyor. Bu sorundan kurtulmak için ağda, jilet gibi yöntemler sıkça tercih ediliyor fakat bu uygulamalar hem kısa vadeli hem de oldukça acı verici. Oysa günümüzde istenmeyen tüylerden kurtulmanın bir yolu daha var: O da, lazer epilasyondur.

Peki, son dönemlerde en çok tercih edilen lazer epilasyon nasıl uygulanıyor?  Yaptırmak istediğiniz yerin öncelikle sağlık kuruluşu olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Lazer epilasyon tıbbi bir uygulama olduğu için sadece Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık kuruluşlarında yapılabilir. Doğal olarak kuaför, güzellik salonu, güzellik merkezi gibi yerlerde yapılmamalı. Tercihinizi yaparken bunları da göz önünde bulundurmanız  oldukça önemlidir. Epilasyon yapılan kuruluşta işlem yapılmadan önce kişiye ayrıntılı bir form hazırlanmalı ve bu formda kişinin, kanser, kalp rahatsızlığı, kalp pili, sara hastalığı, alerjik bir hastalığı veya panik atak gibi ciddi rahatsızlığı olup olmadığı saptanmalı. Lazer epilasyon yaptırmaya uygun olup olmadığınız belirlendikten sonra uygulama doktor gözetiminde yapılmalıdır. 

Lazer epilasyonda cihaz ve kullanıcı çok önemlidir. Herkese aynı lazer sistemi kullanılmamalı. Lazer epilasyon sistemleri ten renginize ve kıl yapınıza göre seçilmeli, aksi durumda kıllar azalacağına çoğalabilir veya kıllarınız sadece incelerek kalabilir. Lazer epilasyon uygulaması yapılmadan önce 3 hafta ağda, epilatör, cımbız kullanmamalısınız. Eğer jileti kullanıyorsanız 3-4 gün önceden yapabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken diğer bir konu ise güneşlenme ve solaryumdan uzak durmalısınız. Eğer solaryuma girmek ya da güneşlenmek gibi bir durum söz konu ise epilasyon için başvurduğunuz yere bu durumu belirtmenizi tavsiye ederim. Çünkü duruma göre lazer sistemi tercih edilir böylece cildinizde olası yanık, leke oluşumu engellenmiş olabilir. Uygulama sonrasında da mutlaka güneş koruyucu kullanmalısınız. Lazer epilasyon; günümüz teknolojilerinde kullanılan soğutma sistemleriyle acısız bir uygulamadır. Eskisi gibi uygulamalar saatlerce sürmüyor ve tüm vücut bölgesinin epilasyonu 1-2 saatte bitiyor. Lazer epilasyonda vücut bölgelerinde genellikle seans aralıkları 8 haftada bir,  yüz bölgesi ise 4-6 hafta da bir uygulanır. En erken sonuçlar ise epilasyonun uygulandığı bölgeye göre değişiyor.

Güzelliğinize…
Konular Kadın / Bakım