Hastanede gizli kamera skandalı!..

İzmir'in Aliağa ilçesi Devlet Hastanesi'nde, hastane yönetiminin odalarda rutin kontrolü sırasında Ortepedi Servisi Polikliniği'nde görevli Opr. Dr. Murat Yalçın'ın hasta muayene ettiği bir odasındaki bilgisayarında kamera bulundu.

Hastanede gizli kamera skandalı!..
Sabah'tan Fatih Şendil'in haberine göre bunun üzerine hastane polisi eşliğinde tutanak hazırlayan yönetim, kamera ve bilgisayara el koydu. Skandalı doğrulayan Kuzey Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti.

KAMERAYA İNCELEME

Bilgisayarda herhangi bir hastanın kamera görüntüsü olmadığını söyleyen Erbaycu, "Doktor Murat Yalçın, kamerayı başka bir arkadaşı ile görüntülü görüşmek için taktırdığını söylemiş. Ancak böyle bir hakkı ve yetkisi yok. Hasta muayene edilen bir yerde bunu yapamaz. Bu konu hassas ve özel bir konu. Olay hasta ve hasta yakınları tarafından hoş karşılanmaz. Bu yüzden bu tür kamera sistemine asla izin vermeyiz" dedi.

Hastane başhekimi Opr. Dr. Salim İdris Keleşoğlu da kameranın bulunduğu yerden söküldüğünü ve incelemeye alındığını belirtti.