Hatalı ameliyat yapan doktora 3 yıl 4 ay hapis

İzmir’de mide küçültme ameliyatı yaptığı 40 yaşındaki Devrim Türk’ün ölümünde suçlu bulunan Ö.D, hem hapisle cezalandırıldı hem de 6 ay doktorluktan men cezası aldı.

Hatalı ameliyat yapan doktora 3 yıl 4 ay hapis
Yeni Asır Gazetesi'nin Fatih Şendil'in haberine göre İzmir'de aşırı kilolarından kurtulmak için özel bir hastanede mide küçültme ameliyatı olduktan sonra hayatını kaybeden 40 yaşındaki Devrim Türk'ün ölümü ile ilgili olarak, Genel Cerrahi Uzmanı Ö.D'ye, 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Avukat Zafer Binici, "Ameliyatı gerçekleştiren doktor Ö.D'ye, 6 ay doktorluktan men cezası da verildi. Tabibler Odası tarafından da soruşturma devam ediyor" dedi.

ÜST ÜSTE OPERASYON...

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde camcılık yapan 2 çocuk babası 40 yaşındaki Devrim Türk, 31 Ocak'ta, fazla kilolarından kurtulmak amacıyla mide küçültme ameliyatı olmak için Karabağlar'da özel bir hastaneye yattı. 120 kilo olan Devrim Türk'e aynı gün kapalı mide küçültme ameliyatı yapıldı. İddiaya göre Türk, iki gün arayla bağırsağında delinme olduğu gerekçesiyle iki kez daha ameliyat oldu. İkinci bağırsak delinme ameliyatı sonrası enfeksiyon kapma riskiyle yoğun bakım ünitesine alınan Devrim Türk, 4 Şubat gecesi yaşamını yitirdi.

AİLESİ İSYAN ETTİ

Oğlunun ölümünde doktorların ihmali olduğunu iddia eden baba Mesut Türk ve Devrim Türk'ün eşi Fatma Türk, avukatları Zafer Binici ile birlikte Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Fatma Türk, "Benim eşim normal bir şekilde yaşamını yitirmedi. Devrim'in ameliyat hatası ve ihmal sonucunda vefat ettiğini düşünüyorum. Eşimin kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için otopsi yapılmasını istiyorum. Ameliyatı yapan doktor Ö.D. ve ameliyata giren ekipten şikayetçiyim" demişti. Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, Devrim Türk'ün kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmasına karar vermişti. İzmir 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşma tamamlandı.

Doktor Ö.D. 3 yıl 4 ay hapis ve 6 ay doktorluk mesleğinden men cezası ile cezalandırıldı. Binici, "Türkiye'de bu tür ameliyatların ehil ellerde ve layığıyla yapıldığını düşünmüyorum. Maddi çıkarlar için yapılan bu operasyonlarda genç yaşta hayatını kaybeden ve ailesi mağdur olan birçok insan var. Benim ve ailenin tek amacı bundan sonra Türkiye'de başka Devrimlerin ölmemesi" dedi.