Hatay’da yollar göle döndü!

Yağmur, Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da ana caddeleri su altında bıraktı. Caddelerden taşan su, Asi Nehri'nin yükselmesine sebep oldu.

Hatay’da yollar göle döndü!
CİHAN'da yer alan habere göre sabah saatlerinde Antakya merkezde etkili olan yağmur sebebiyle ana caddeler göle döndü, iş yerlerini su bastı. Vatandaşlar, iş yerlerine giren yağmur sularını temizlemek için seferber oldu. Belediye ekipleri ise cadde üzerinde tıkanan mazgalları açmaya çalıştı. Antakya-Reyhanlıyolu üzerinde üst geçit mevkiinde tıkanan yolda maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Karayolları ekipleri, tıkanan yolları açmak refüjlerin bazı bölümlerini yıkmak zorunda kaldı.

ÖĞRENCİLER KUCAKTA TAŞINDI

Okula giderken yağmura yakalan öğrenciler, vatandaşların yardımı ile göle dönen caddelerden geçirildi. Evine odun götürmek isteyen Suriyeli kadın, caddeyi yalın ayak geçti. Kadın, eşyalarını bebek arabasına yükledi. Su baskınları nedeniyle bir çok araç yolda kaldı. Yolda kalan otomobillerin yardımına diğer sürücüler yetişti.

ASİ NEHRİ YÜKSELDİ

Yaz aylarında temizliği yapılarak debisi genişletilen ve alt tabakası temizlenen Asi Nehri, sabah saatlerinde itibaren etkili olan yağışın ardından yükseldi. Ana caddeler, ara sokaklar ve Habibi Neccar Dağı'ndan suların taşıdığı atıklar, Asi Nehri'ni kirletti.

Yağmur, Hatay'daki etkisini sürdürüyor.