Hatay'dan acı haber... Çatışma sürüyor!

Hatay Valisi Erdal Ata, Amanos Dağları'nda terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonda bir uzman çavuşun şehit olduğunu bildirdi.

Hatay'dan acı haber... Çatışma sürüyor!
Hürriyet'te yer alan habere göre Ata, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Amanos Dağları'nın Dörtyol ilçesinin üzerindeki bölgede jandarma ekiplerinin operasyon yaptığını söyledi.

Operasyonda çıkan çatışmada bir uzman çavuşun şehit olduğunu ifade eden Vali Ata, "Birkaç aydır gözetleme keşif faaliyetleri yapılıyordu ama ilk defa sıcak temas sağlandı. Şu anda çatışma devam ediyor. Aldığımız bilgi şehidimiz olduğu yönünde." dedi. 

TSK'DAN AÇIKLAMA

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hatay Amanos Dağları'nda  PKK terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonda çıkan çatışma esnasında bir askerin şehit olduğunu açıkladı. TSK'dan yapılan açıklamada, "Hatay Amanos Dağları’nda 14 Şubat 2017 tarihinde PKK terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonda çıkan çatışma esnasında bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz" denildi.