Havaalanındaki grevin maliyeti pahalıya patladı!..

Hava- İş Sendikası’nın başlattığı ve Türk Hava Yolları (THY) kabin memurlarının katıldığı eylem nedeniyle birçok seferin iptal edilmesi ...

Havaalanındaki grevin maliyeti pahalıya patladı!..

Hava-İş Sendikası’nın başlattığı ve Türk Hava Yolları (THY) kabin memurlarının katıldığı eylem nedeniyle birçok seferin iptal edilmesi, Atatürk Havalimanı’nda yiyecek içecek hizmeti veren şirketlerin yüzünü güldürürken, THY’yi ise milyonlarca lira zarara soktu. THY 10 bin yolcuya yemek dağıtırken, uçuşları iptal edilen yolcularına ise bin 500 otel odası kiraladı.

Hava- İş Sendikası’nın başlattığı ve Türk Hava Yolları (THY) kabin memurlarının katıldığı eylem, THY’ye pahalıya patladı. Kabin memurlarının işe gelmemesi nedeniyle yüzlerce seferini iptal ederek milyonlarca dolar zarar eden THY'nin kaybı, bir de uçuramadığı yolcularına yaptığı ikram ve otel paraları eklenince iyice arttı. THY eylemin başladığı günden beri uçuramadığı yaklaşık 10 bin yolcuya yemek ikramı verirken, uçuşları iptal edilen yolcularına da bin 500 otel odası kiraladı. THY'nin bu ikramlar ve otel odalarına yaklaşık 1 milyon lira ödediği öğrenildi.

Atatürk Havalimanı’nda yiyecek içecek hizmeti veren şirketler ise, eylemin başlamasının ardından iki günde yaklaşık bir aylık cirolarını yaptı. Firmalar yoğun müşteri talebini karşılamak için stoklarını kullanırken, restoranlar doluluk oranında tarihi günlerinden birini yaşadı. Yolcular, yoğun talep nedeniyle yemek yiyebilmek için uzun süre beklemek zorunda kaldı.