Hayatları bir harfle nasıl karardı?

Trabzon’un Tonya ilçesinde görev yapan hâkim Adalet Tanrıöver ile savcı Mehmet Tanrıöver, 15 Temmuz’dan bir gün sonra gözaltına alındı, ardından mesleklerinden ihraç edildi. 7 ay tutuklu kalan Mehmet Tanrıöver hakkında kanıt olarak gösterilen ihbarda isimlerin karıştırıldığı ortaya çıktı.

Hayatları bir harfle nasıl karardı?
Hürriyet Gazetesi'nden İsmail Saymaz'ın haberine göre çift, beraat etmesine rağmen mesleğine dönemedi. Bir ay önce avukatlık ruhsatları iptal edildi. İki çocuk sahibi çift, şimdi kendi avukatlarının bürosunda çalışıyor.

AVUKATLIK DA YAPAMIYOR

Kasım 2016’da ihraç edilen Tanrıöver çifti, mesleğe dönebilmek için Hâkimler Savcılar Kurulu’na (HSK) başvurdu. Ancak HSK, çiftin dönmesini reddetti. Tanrıöver’lerin Danıştay 5. Dairesi’nde açtıkları iptal davası devam ederken, bir ay önce avukatlık ruhsatları Ankara 17’nci İdare Mahkemesi’nce iptal edildi. Mahkeme, idari kararla ihraç edildikleri halde çiftin KHK ile ihraç edildiği gerekçesini ileri sürdü. Mehmet Tanrıöver, avukatlarının bürosunda çalışarak, geçimini sağladığını belirtiyor. Tanrıöver, “Mesleğe döneceğimizi düşünüyorum. Ben çok idealisttim. Bunca adaletsizlikle camia içinde kalarak mücadele etmek istiyorum. Ancak önümüzü şu an göremiyorum. Avukatlık yapmak belki daha doğru olacaktır” dedi.

HABERİN GENİŞ AYRTINTISINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!..