Haydi Kaf-Kaf!..

Yeşil-kırmızılı temsilcimiz, İtalya’da Dinamo Sassari önünde galibiyet kovalıyor.

Haydi Kaf-Kaf!..
Yeni Asır'da yer alan habere göre FIBA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda mücadele eden Pınar Karşıyaka ilk maçta bugün İtalya'da Dinamo Sassari'nin rakibi olacak. Palaserradimigni Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 21.30'da başlayacak. Pınar Karşıyaka'da 100 bin dolar tutarındaki bonservisi ödenemediği için henüz lisansı çıkarılamayan yeni transferlerden Dustin Hogue, yine forma giyemeyecek.

Mali sıkıntılar nedeniyle zorlu günler yaşadığı dönemde Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu'nda Macar temsilcisi Alba Fehervar'ı eleyerek gruplara kalmayı başaran Karşıyaka, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'ne de Efes galibiyetiyle başlayıp moral bulmuştu. Yeşil-kırmızılar, geçen sezon ilk kez düzenlenen FIBA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynamıştı.

İLK HEDEF GRUPTAN ÇIKMAK

Bu sezon takım sayısı 40'tan 32'ye düşürülen FIBA Şampiyonlar Ligi'nde kulüpler, 8 takımlı 4 grupta ilk 4'e girmeye çalışacak. Çift devreli lig usulüne göre oynanacak grup maçları sonunda ilk 4 sırayı elde eden takımlar isimlerini son 16'ya yazdıracak. Gruplarını 5 ve 6. sırada tamamlayan takımlar ise FIBA Avrupa Kupası'nda yollarına devam edecek.

AVRUPA'DA 174. RANDEVU

Avrupa kupalarında 174. maçına çıkacak Pınar Karşıyaka, daha önceki müsabakalarda 86 galibiyet, 86 yenilgi ve 1 beraberlik aldı. İtalyan temsilcileriyle daha önce 12 kez karşılaşan yeşil-kırmızılı ekip, bu maçlarda 4 galibiyet ve 8 yenilgi aldı.
Konular Spor Haberleri