Hayırlı evlat Çağlar Söyüncü

Milli futbolcu sezon başı 21 milyon Euro’ya Alman ekibinden Leicester’e gitti. Freiburg bu paradan yaptığı yeni stadın masraflarının bir bölümünü, Altınordu ise saha ve lojman giderlerini karşıladı.

Hayırlı evlat Çağlar Söyüncü
Yeni Asır Gazetesi'nden Görkem Türkyılmaz'ın haberine göre Altınordu'nun Türk futboluna kazandırdığı yıldızlardan biri olan Çağlar Söyüncü hayırlı evlat çıktı. İzmir ekibinin 2016-2017 sezonunda Freiburg'a sattığı Milli oyuncu hem Alman ekibine hem de İzmir temsilcisine can suyu oldu.

Freiburg'da oynadıktan sonra sezon başında İngiliz ekibi Leicester City'e 21 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında satılan Çağlar Söyüncü, Altınordu'yu da zengin etti. Alman ekibinin yıldız futbolcudan gelen parayı 34 bin kişilik yapılan yeni statta kullanırken, bu transferden yüzde 25 pay yani 4 milyon Euro alan İzmir temsilcisi de Torbalı'daki Metin Oktay Yerleşkesi'ndeki saha ve lojman yapımında kullanmaya başladı.

TESİSLERE YATIRIM YAPILDI

Cengiz Ünder'den gelen gelirleri de tesislere yatıran Altınordu yönetimi, Çağlar Söyüncü'den gelen parayla da bir sahaya güçlendirilmiş doğal çim (hibrit) yaptı. Temelleri iki ay önce atılan lojman ise yükselmeye başladı.

CLAUDE PUEL ÇAĞLAR'I ÖVDÜ

Leicester City Menajeri Claude Puel, yarın deplasmanda Arsenal ile oynayacakları maçta Çağlar Söyüncü'nün hazır olduğunu söyledi. Puel, "Ben onun hazır olduğunu düşünüyorum. Ancak Morgan, Evans ve Harry Maguire gibi deneyimli oyuncularla rekabet etmek zorunda. Çağlar çok fazla özelliğe sahip olan genç bir oyuncu ve iyi çalışıyor" dedi.

GÖREV BEKLİYOR

İngiliz ekibi Leicester City'e sezon başında transfer olan Çağlar Söyüncü, Premier Lig'de geride kalan 8 karşılaşmada henüz forma giyemedi. 22 yaşındaki yıldız futbolcu, iki sezon oynadığı Alman ekibi Freiburg'da ise toplam 55 karşılaşmada görev yaptı. Genç oyuncu Freiburg'un vazgeçilmez oyuncuları arasında yer almıştı.

ALTINORDU HAFİFE ALMAYACAK

Spor Toto 1. Lig'de yarın evinde Eskişehirspor'la karşılaşacak Altınordu, rakibine mağlup olması halinde kendisini düşme hattında bulacak. Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan ancak ilk 8 maçta sadece 1 galibiyet alarak 7 puanla 14. sırada bulunan İzmir temsilcisi, 5 puanı bulunan 16. basamaktaki rakibini altında tutmaya çalışacak.

Son 4 sezonda 3 kez Play-Off'u kıl payı kaçıran Altınordu, en son 2015-2016 sezonunun 4. haftasında düşme hattında yer almıştı.

Teknik direktör Hüseyin Eroğlu, milli maç arasını iyi değerlendirdiklerini söyledi. Genç oyuncularla mücadele eden Eskişehirspor önünde sürpriz bir puan kaybı yaşamak istemeyen Altınordu, bu karşılaşmayı galibiyetle bitirip üst sıralara tırmanmak istiyor.
Konular Spor Haberleri