Hayko Cepkin: "Tehdit ediliyorum.."

Bir kadını darp ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, bin lira adli para cezasına çarptırılan Cepkin, yargılandığı davayla ilgisi olmayan görüntülerin basına verilmemesi için şantaj parası istenerek tehdit edildiğini belirtti.

Hayko Cepkin: "Tehdit ediliyorum.."
Hürriyet'te yer alan habere göre Cepkin, yazılı bir açıklama ile tehditlere boyun eğmeyeceğini bildirdi.

Beyoğlu'nda bar çıkışında bir kadını darbettiği iddiasıyla yargılandığı davada, bin lira adli para cezasına çarptırılan Cepkin, yargılandığı davayla ilgisi olmayan görüntülerin basına verilmemesi için 50 bin lira karşılığında şantaj parası istenerek tehdit edildiğini belirtti.

2 YIL ÖNCE YAŞANAN OLAYIN GÖRÜNTÜLERİ (VİDEO)

Cepkin, yaptığı yazılı açıklamada, 2 yıl önce meydana gelen ve sokak ortasında kim oldukları bilinmeyen bir grup tarafından kendisine yapılan "darplı ırkçı, faşizan hakaret ve söylem içeren saldırının" davasının sonuçlandığını kaydetti.

"50 BİN LİRA KARŞILIĞI ŞANTAJ PARASI İSTENDİ"

Çıkan sonucu ve sebebini görmezden gelerek, tamamen yanlı ve organize linç kampanyası yürütüldüğünü ifade eden Cepkin, "Vur patlasın çal oynasın neşesi içerisinde 50 bin lira karşılığı şantaj parası istemiyle dava görüntülerini kendi dava konusuyla alakası olmamasına rağmen basına vermekle tehdit edilmişimdir. Sözde savundukları 'kadına şiddet' konusunu para karşılığı 'bak kariyerini bitiririz' alt başlığında satmayı hedeflemişlerdir" değerlendirmesinde bulundu.

"SÖZÜM BOYUN BÜKMEMİZİ BEKLEYEN BEBELERE"

Cepkin, bu sürece sebep olan kadının fotoğrafını ve adının yayınlamayarak deşifre olmamasını sağladıklarını belirterek, "Sözüm... Planlı ve organize saldırıp bu kumpası yürütürken müdafaa ile karşılaşacaklarını kestirememiş, boyun bükmemizi bekleyen bebelere....Ne amaca hizmet ederlerse etsinler, kendilerine karşı bizden taraf dimdik durdu, mahkemede de bizim yanımızda tanıklık etti diye başka bir kadının hayatını, ailesini hiçe sayıp kendileriyle alakalı olmayan görselleri kendi konularıymış gibi paylaşan servis eden sözde hak savunucularına...Her zaman olduğu gibi esas ana başlangıç noktasını, 'ırkçı faşist saldırganlığı' kendi yanlı konusu çerçevesinde es geçmeyi, görmezden gelmeyi uygun görenlere" ifadelerini kullandı.

"DİN, DİL, IRK, CİNSİYET AYRIMI YAPMIYORUM"

Kadın hakları konularını onuruyla mücadele vererek savunan gerçek oluşumların bu konuya dahil olduğunu düşünmediğini kaydeden Cepkin, hiçbir şekilde din, dil ırk cinsiyet ayrımı yapmadığının altını çizdi.

"KAVGAYI DA BİLİRİM MÜCADELEYİ DE"

Mahalle kültürüyle büyümüş tribün geçmişi olan, Kurtuluş -Dolapdere -Kasımpaşa çehresinde yaşamış Ermeni asıllı bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu dile getiren Cepkin, "Mahallemle de arkadaşlarımla da gurur duyarım. Kavgayı da bilirim mücadeleyi de. Bu yaşatılan olaylar sebebiyle sokaktan uzaklaşacağımı, halkın dilinden kopacağımı, geri adım atacağımı, küseceğimi düşünen varsa yanılır. Aksine. Ben rahmetli Hırant Dink'in 'güvercin tedirginliğinde ' maruz bırakıldığı, yaşadığı gibi 'korku egemen' bir hayat arzulamıyorum. Ya hep beraber ya hiçbirimiz" ifadelerini kullandı.