'Hedefte erken şampiyonluk var'

Fenerbahçe'nin başarılı stoperlerinden Bekir İrtegün, şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlediklerini, en az hatayla şampiyonluğu erken yaşamak istediklerini söyledi.

'Hedefte erken şampiyonluk var'

Bir dönem formasını giydiği Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un antrenmanını izleyen İrtegün, yaptığı açıklamada, Galatasaray'ın sahasında yenilmesiyle aradaki puan farkının açıldığını, bundan sonra yapacakları maçların daha da önem kazandığını belirtti.

Rakipleriyle aradaki farkın açılmasıyla rahatladıklarını belirten İrtegün, şöyle konuştu:

"Şu an şampiyonluk yarışında çok büyük avantajımız var. İlk yarı bittiğinde 10 puan farkla öndeydik. Sonra basit hatalar yaptık, beklemediğimiz puan kayıpları oluştu. Bu bize tecrübe oldu. Şampiyonluk için hafta veremeyeceğim ama az hatayla ligi mümkün olduğunca erken bitirmek istiyoruz. Keyifli son 3 hafta görmek istiyoruz. Bizim için deplasmanda oynayacağımız Galatasaray maçı çok önemli. Sadece şampiyonluk yarışında değil, bizim için ayrı bir anlamı var."

Takımların her zaman aynı performansı gösteremediğini, bazen performans düşüşü yaşandığını vurgulayan İrtegün, Fenerbahçe'nin geniş kadroya sahip olduğunu, performans düşüşlerini bir şekilde giderdiklerini ifade etti.

- Futbolda yaşanan gerginlik

Futbolda son yıllarda yaşanan ve Trabzonspor maçında zirveye tırmanın gerginliğe de değinen İrtegün, şöyle konuştu:

"Son 4 yıldır çok gergin bir futbol ortamı var. Burada en çok sıkıntıyı futbolcular ve taraftarlar çekiyor. Ne yazık ki bazı maçlarda üçüncü dünya ülkesi gibi davrandık. Belki futbolcular da yöneticilerde gerdi ama artık kaçıncı yüzyıldayız, futbol nereye gelmiş. Maddi olarak çok büyük pasta var. İnsanlar buralardan besleniyor. İlerlememiz gerekirken, bazı maçlarda insani yönden çok geriye gittik diye düşünüyorum. Bunun örneklerini bu yıl da gördük. Ne kadar konuşsak da düzelmiyor ne yazık ki. Umutsuz bakmamak gerekiyor, umutlu olmak gerekiyor. Çok da gelişme olmadığı için insanın morali bozuluyor. Futbolcular olarak esas aktörlerin arasında sorun yokken insanların birbirine girmesi hem anlamsız, hem de bizleri üzüyor."

- İrtegün'ün kariyeri

Futbola Gaziantep Köy Hizmetleri Spor Kulübü'nde başlayan İrtegün, bir yıl sonra Gaziantepspor'un altyapısına geçti. Kırmızı-siyahlı ekibin alt yapısında 2001 yılına kadar oynayan İrtegün, 2001-2002 sezonuna Gaziantepspor'un PAF takımına alındı.

Sezon içinde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a verilerek profesyonelliğe geçiş yapan İrtegün, aynı yıl Gaziantepspor'a çağrıldı. O sezon bir maçta oynayan tecrübeli stoper, 2002-2003 sezonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a kiralandı. Bir yıl burada oynadıktan sonra Gaziantepspor'a dönen İrtegün, 2009'da Fenerbahçe ile anlaşarak, 5 sezondur sarı-lacivertli takımın başarısı için mücadele ediyor.

AKŞAM

Konular Spor Haberleri