Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nda onarım başladı

İstanbul Boğazı’ndan geçen arpa yüklü Malta bayraklı “Vitaspirit” adlı geminin arıza nedeniyle kontrolden çıkarak çarptığı Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’na aradan beş ay geçmesine rağmen çivi dahi çakılmadı.

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nda onarım başladı
Hürriyet Gazetesi'nden Fırat Alkaç'ın haberine göre İstanbul Boğazı’ndan geçen arpa yüklü Malta bayraklı “Vitaspirit” adlı geminin arıza nedeniyle kontrolden çıkarak çarptığı Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’na aradan beş ay geçmesine rağmen çivi dahi çakılmadı.

Maddi zararın karşılanması için yalı sahiplerinin talebi üzerine gemi hakkında 50 milyon dolar ihtiyati haciz kararı alındı. Kıyı Emniyeti de geminin kurtarma hizmeti bedeli olarak belirlediği 5 milyon 231 bin doların tahsili için icra takibi başlattı. Gemideki 62 bin ton dökme arpaya da haciz konuldu. İstanbul Deniz İhtisas Mahkemesi’nde görülen davanın ardından gemi sahipleri ile yalı avukatları anlaştı. Kazadan üç ay sonra gemi şirketi 50 milyon dolar ihtiyati haciz teminatını yatırdı. Kıyı Emniyeti’nin kurtarma bedeli olarak gösterdiği 5 milyon dolar da ödendi. Teminatların ardından gemi gitti.

HABERİN GENİŞ AYRINTISINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!..