Her toplantı sonrası Gülen’e uçmuş

8 aydır aranan Adil Öksüz’ün 27 Aralık 2015’te başlattığı her darbe toplantısından sonra Pensilvanya’ya giderek Gülen’e rapor verdiği ortaya çıktı.

Her toplantı sonrası Gülen’e...
Vatan'da yer alan habere göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan Akıncı Üssü’ndeki olaylara ilişkin iddianamade, 1 Kasım 2015’teki genel seçim sonuçlarının kesinleşmesinin hemen ardından, FETÖ/PDY kurucusu ve elebaşıları tarafından darbeyi organize edecek kişilerin belirlendiği, Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Nurettin Oruç ve Harun Biniş’in Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış örgüt elemanlarıyla irtibat kurmakla görevlendirildikleri belirtildi.

‘SIR’lı geziler

İddianameye göre, örgütün sözde “Hava Kuvvetleri imamı” Adil Öksüz, darbeye hazırlık faaliyetleri kapsamında 34 SIR 49 plakalı aracıyla 27 Aralık 2015, 9 Ocak, 16 Ocak, 30 Ocak, 20 Şubat, 29 Şubat, 14 Mart, 30 Mart, 5 Mayıs, 27 Mayıs, 4 Haziran ve 15 Haziran 2016 tarihlerinde Ankara’ya geldi.Başkentte örgüte bağlı rütbeli askerlerin de katıldığı darbeye hazırlık toplantıları gerçekleştiren Öksüz’ün seyahat verilerini inceleyen polis, şüphelinin, darbe planlaması yaptıkları her toplantıdan sonra yurt dışına çıktığını tespit etti. Ankara’da darbeye hazırlık toplantılarına 27 Aralık 2015’te başlayan Öksüz, 31 Aralık 2015’te İngiltere’ye gitti. Aynı dönemde sivil şüphelilerden eski Kaynak Kağıt AŞ Genel Müdürü Kemal Batmaz’ın da İngiltere’de bulunduğu belirlendi. Adil Öksüz ve Kemal Batmaz, darbe teşebbüsünden önce 11 Temmuz 2016’da aynı uçakla ABD’ye gitti. Öksüz ve Batmaz, 13 Temmuz 2016’da yine aynı uçakla Türkiye’ye döndü. Bu tarihler arasında şüphelilerden İdris Aksoy da İngiltere’ye seyahat etti.

‘Tesadüf’ dedi

İddianamede darbe tarihine kadar çeşitli aralıklarla Öksüz ile birlikte ABD’ye gittiği belirlenen Kemal Batmaz, ziyaretleri ‘tesadüf' olarak savunurken, şüpheli Nurettin Oruç da darbe günü Akıncı’ya köylerde hayvancılıkla ilgili belgesel çekmeye gittiğini, Adil Öksüz ve Kemal Batmaz’ı tanımadığını ileri sürmüştü. Öksüz’ün, 6-7-8-9 Temmuz 2016’da Ankara’daki bir villada son hazırlık ve değerlendirme toplantısını yaptığı ortaya çıkmıştı.

‘Öksüz’ü gördük ama TV’de izleyince anladık’

İddianamede, Öksüz’ü Akıncı Üssü’nde gördüğünü beyan eden şüphelilerin ifadelerine de yer verildi. Uğur Kapan, daha sonra ismini medyadan öğrendiği Öksüz’ü karargah binasında gördüğünü belirterek, “Karargah binasında brifing salonu olarak kullanılan yere girdiğimde tümgeneral ve tuğgenerallerden oluşan yaklaşık 10-12 kişilik grup vardı. Tamamı resmi kıyafetliydi. İçlerinde sivil sadece bir kişi vardı. Daha sonra medyada fotoğraflarını gördüğüm için tanıdım. Adil Öksüz olarak medyadan tanıdığım kişi de oradaydı” beyanında bulundu. Şüphelilerden eski üs komutanı Hakan Evrim de şu ifadeyi verdi: “143 filonun içerisine girip gazino bölgesine gittiğimde içeride yaklaşık 30 civarında sivil giyimli şahıs vardı. Ellerinde dizüstü bilgisayarlar, IPAD’ler vardı. Televizyon da yanılmıyorsam açıktı. Anladığım kadarıyla haberleri seyrediyorlardı. Yoğun bir şekilde de telefon görüşmesi yapıyorlardı. 143. Filo’nun gazino bölgesinde ilk defa Adil Öksüz’ü gördüm. Resimlerini daha sonra basından takip ettim.”