Her yaşta güzel bir burun için

Burun ameliyatlarının iki boyutu var estetik ve fonksiyonel. Bu ameliyatlarda çok daha güzel bir burun yapısı elde ederken bir yandan da daha iyi bir hava yoluyla nefes almanın rahatlaması hedeflenir.

Her yaşta güzel bir burun için
Akşam'dan Prof. Dr. Reha Yavuzer'in yazısı...

Türk insanının yüzünde en fazla değiştirmek istediği yapı burun. Bu nedenle Türkiye de gerçekleştirilen estetik ameliyatlar arasında rhinoplasti adı verdiğimiz estetik burun ameliyatları açık ara birinci. Burun ameliyatlarının iki boyutu var estetik ve fonksiyonel. Bu ameliyatlarda çok daha güzel bir burun yapısı elde ederken bir yandan da daha iyi bir hava yoluyla nefes almanın rahatlaması hedeflenir. Nefes alma kalitesinin artışı kişinin uyku kalitesine direkt yansır. Plastik cerrahi de yaptığımız çalışmalar estetik burun ameliyatlarının uyku kalitesi üzerine olumlu etkisini ortaya koymuştur. Daha iyi bir uyku dinlenmiş, yeterli oksijenini almış bir bedenin daha yüksek performans göstermesini sağlar.

DEĞİŞEN ESTETİK TRENDLER

Son on yıldır tüm estetik ameliyatlarda doğal sonuçlar giderek daha çok kabul görmekte. Kusursuz kalemle çizilmiş sonuçları bekleyenler her geçen gün azalıyor. Artık kavisli ve çok kalkık duran burunlar yerini daha düz, hatta hafif burun sırtında kemeri olan burunlara bırakmış durumda. Bu değişim ameliyat yaşında da değişiklik yaratmış durumda.  Eskiden sadece gençlerin ilgi gösterdiği burun ameliyatları artık doğal sonuçları ile her yaşta gönül rahatlığı ile yaptırılır hale geldi. Yüzde sadece küçük bir değişiklik yaratan bu işlem ifadede daha genç ve dinamik bir görüntü veriyor.

SİMÜLASYON PROGRAMLARI

Teknolojinin ilerlemesiyle artık simülasyonlar yardımıyla sonuçları daha gerçeğe yakın tahmin etmek ve bunlar üzerinden ameliyat planı yapmak mümkün. Ameliyatı düşünen kişilerle ekran karşısında yapılan bu konsültasyonlar ameliyat olmuş başka kişilerin fotoğraflarına bakmaktan çok daha doğru bir planlama ve karar aracı.

YÜKSEK ENERJİLİ KEMİK KESİCİLER

Burun ameliyatların vazgeçilmez aletleri olan testere, keski, törpü ve çekiçler yavaş yavaş yerlerini enerjiyle çalışan kemik kesici ve öğütücülere bırakmakta. Çok daha hassas çalışan bu aletler hem daha ince detayların yapılmasını sağlarken hem de kanamaların daha az olmasını sağlıyor.

DEĞİŞİM İSTEMEYENLERE: TİPPLASTİ

Burun kemiklerinde değişiklik istemiyorsanız sizin içinde bir alternatif var. Sadece burun ucundaki kıkırdakların inceltilip burun ucunun şekillendirildiği tipplasti ameliyatı aradığınız çözüm olabilir. Tipplasti işleminde burun ucu kısaltılıp kaldırılabilir, burun ucu inceltilebilir ve gerektiğinde burun delikleri küçültülebilir. Kemik işlem yapılmadığı için daha hızlı iyileşme olan bu ameliyat minimal değişiklik isteyenler için ideal.

Prof. Dr. Reha Yavuzer / Akşam
Konular Kadın / Bakım