Heyecanlı derbide beraberlik

İkinci yarının ilk derbisinde karşılaşan Trabzonspor ile Fenerbahçe 1-1 berabere kaldı. Ev sahibi 58. dakikada Burak'la öne geçti. Kanarya 84'te Souza ile eşitliği sağladı.

Heyecanlı derbide beraberlik
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Süper Lig'in 19. haftasında Medical Park'ta karşılaşan Trabzonspor ve Fenerbahçe 1-1 berabere kalarak puanları bölüştüler. Bordo-mavililer Burak Yılmaz'la öne geçerken, sarı-lacivertlilerin golü Josef de Souza'dan geldi. Ev sahibi takım puanını 31'e çıkartıp 5. sıraya yükselirken, Fenerbahçe 37 puanla 3. sırada kaldı. Karşılaşmanın ilk bölümlerinde pozisyon zenginliği az olsa da tempo oldukça yüksekti. İlk gol girişimi misafir takımdan geldi. 13'te İsmail'in ortasına Fernandao kafayı vurdu ancak top yandan auta çıktı. 15'te Souza'nın şutunda Onur iki hamlede topun sahibi oldu. 19'da Aatif'in ceza alanı ön çizgisinden şutunda top Onur'da kaldı. 20'de Aatif'in sağdan savunma arkasına sarkıp ortaya çıkardığı topa Onur son anda uzandı. 25'te ev sahibi Trabzonspor ilk ciddi atağını gerçekleştirdi. Yusuf Yazıcı'nın kullandığı köşe vuruşunda arka direkte Durica kafayı vurdu, top savunmadan döndü. 32'de Kamil Ahmet, arka direğe doğru etkili bir orta kesti. Gerilerden gelen Kucka'nın kafasını sıyıran top yandan auta çıktı. 42'de ilk yarının en net pozisyonu yaşandı. Fenerbahçe savunmasından ileri gönderilen uzun topu Aatif, Alper'e indirdi. Alper'in pasıyla penaltı noktası üzerinde boş kalan İsmail Köybaşı'nın vuruşunu kaleci Onur Kıvrak ayaklarıyla çıkardı.

İkinci yarı yine Fenerbahçe'nin atağıyla başladı. 48'de İsmail'in kullandığı serbest vuruşta bomboş kalan Mehmet Topal kafayı vurdu, Onur, son anda topu köşeden çıkardı. 55'te ikinci yarı oyuna giren Sosa'nın kullandığı serbest vuruşta Kucka kafayı vurdu ama top yandan auta çıktı. 58'de bordo-mavililerin golü geldi. Abdülkadir sol ayağıyla çok iyi bir orta kesti. Penaltı noktası üzerinde iyi bir kafa vuruşu yapan Burak Yılmaz, Volkan'ın solundan topu ağlara gönderdi: 1-0. 64'te Fernandao'nun arka tarafa aşırdığı topa Alper Potuk kafayı vurdu, Onur zorlanmadan topu kontrol etti. 66'da savunma arkasına sarkan Burak, kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak top Volkan'da kaldı. 67'de Valbuena'nın kullandığı serbest vuruşta Okay ters bir vuruş yaptı, top direğin dibinden kornere çıktı. 71'de sol kanatta topla buluşan Kamil Ahmet'in ortasında Burak ön direkte kafayı vurdu, top yandan auta çıktı. 74'te kullanılan köşe vuruşunda Fernandao ceza alanı içinde kafa vuruşunu yaptı, top üstten auta çıktı. 84'te Valbuena'nın kullandığı köşe vuruşunda ön direğe çok iyi bir koşu yapan Josef de Souza, kafa vuruşuyla topu ağlara yolladı: 1-1. Maçta başka gol çıkmayınca puanlar bölüşüldü.

Burak Yılmaz durmuyor

Trabzonspor'un sezon başında kadrosuna kattığı Burak Yılmaz, takımını sırtlamaya devam ediyor. Bordo-mavililerin, ligde geçen hafta oynadığı Atiker Konyaspor maçında 2 gol birden atan 32 yaşındaki oyuncu, dünkü Fenerbahçe derbisinde de ağları havalandırarak takımını öne geçiren golü atan isim oldu. Süper Lig'de şu ana kadar 16 maça çıkan deneyimli oyuncu, rakip filelere bıraktığı 17 golle dikkat çekti. Deneyimli oyuncu, gol krallığı yarışında da avantajını sürdürdü. En yakın rakiplerinden Galatasaraylı Gomis 15, Göztepe'den Jahovic ise 14 golde kalırken, Burak Yılmaz attığı 16 golle zirvedeki yerini sağlamlaştırdı.

İkinci yarıda daha etkiliydik

Trabzonspor'un Burak Yılmaz'la bulduğu golde asisti yapan isim olan Abdulkadir Ömür, taraftarlara teşekkür etti. Genç oyuncu şunları söyledi: "İlk yarıya tutuk başladık. İkinci yarıda daha istekliydik. Öne de geçtik. Kazanmak istiyorduk. Rakibimiz yan toplardan etkili goller atıyor. Yine yan toptan yedik. Üzgünüz.”

Şampiyonluk şansımız var


Fenerbahçe'ye beraberliği getiren Josef attığı golle ilgili olarak, “Önemli bir goldü, ben ya da başkası atabilirdi. Mağlubiyeti hak etmedik, o gol sayesinde puan aldık. Bitmiş bir şey yok. Hala şampiyon olma şansımız var. Rakiplerimiz birbirleriyle oynayacak ve biz bunu fırsata çevireceğiz” ifadelerini kullandı.

Elimizdeki 2 puanı yitirdik

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Trabzonspor maçı sonrası, hakem Ali Palabıyık'ın kararlarını eleştirdi. Deneyimli teknik adam, “Kalitesinin altında maç yönetmeye başladı. Geçen sene Konya maçında kırmızı kartı da hataydı ama o insani bir hata. İçeride bizi ve seyircimizi memnun etmediği gibi deplasmanlarda oynayan takımlara doğru kararlar vermiyor. Bir taç pozisyonu oldu, seyirci tepki gösterdi ve ondan sonra her şey değişti. Kendini kontrol etmesi gerekiyor” diye konuştu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü, maçla ilgili olarak şunları söyledi: “Yediğimiz golden sonra doğal düzenimiz bozuldu. Takımı kurtarma düşüncesi ve bireysellik ön plana çıktı. Yanlış bir şey söylemek istemiyorum ama golden sonra 2-0, 3-0 olabilirdi. Elimizdeki iki puanı yitirdik, bize önemli katkı sağlayacak iki puanı kaybettik.” Deneyimli çalıştırıcı, takımda stopere ihtiyaçları olduğunu da sözlerine ekledi.

Zirveden uzaklaşmadık

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Fenerbahçe derbisi sonrası yaptığı değerlendirmede, “İlk yarıdaki oyunumuzla galibiyeti hak etmedik ama ikinci yarıda gerçekten iyi oynadık. İlk yarıda da o şekilde oynamalıydık. Fenerbahçe'nin üstünlük sağladığı şeylerden bir tanesi uzun toplardı. Bunları biliyorduk, tedbirimizi aldık. Yediğimiz gol, çalıştığımız bir konu. Türkiye'nin ölü topları en iyi kullanan takımlarından biri Fenerbahçe. Yapacak bir şey yok, bireysel bir hata. İkinci yarıda oynadığımız oyunla galibiyeti hak etmiştik, beraberliğe üzüldük” ifadelerini kullandı. Duran toplardan gol yemelerinin kendisini üzdüğünü belirten tecrübeli teknik adam, “Beraberlik alabilirsin, futbolun içinde olan şeyler. Ama bu maçı kazanarak bitirebilirdik. Beni üzen şey iki maçta da ölü toptan, son dakikalarda goller yedik. Bir de çalıştığımız bir konu ölü toplar. Fenerbahçe, ölü topları çok iyi kullanıyor, onların özelliği bu. Zirveden uzaklaştık diye bir şey yok, sadece avantajımızı kaybettik. Önümüzdeki hafta yapacağımız Göztepe maçı çok önemli. İlk yarıdaki gibi bir galibiyet serisi yakalamamız gerekiyor” açıklamasında bulundu.
Konular Spor Haberleri