'Hırsız deyince herkes anlıyor'

Sıhhiye Meydanı’nda partililere seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, hırsızlardan, kul hakkı yiyenlerden hesap soracağını belirtti.

'Hırsız deyince herkes anlıyor'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtları için “Oğlunu arayıp, ‘Paraları sıfırla, ablanı dayını çağır’ diyorsun. ‘Montaj, şantaj’ diyorsun. Çal çal doymuyor. Eskiden hırsız deyince başkası hatırlanırdı. Şimdi hırsız denince bir kişi hatırlanıyor. Ki onu siz biliyorsunuz” dedi.

UTANMA OLUR

Herkese sözümdür. Boğazından haram lokma inenden hesap soracağım. Başbakan'ın adı hırsıza çıktı ama meydan meydan geziyor. Yahu insanda utanma olur. Sokağa çıkmaz 'acaba diye' kendine sorar. Millet 'bana ne der' diye. Ama bunların ar damarı çatlamış. Şunu söylüyorum: Herkes kendisini değil, ülkeyi, milletini düşünmek zorunda. Annelere sesleniyorum: Eğer çocuğunuz işsiz ise sebebi bu başçalandır. Burada yoksulluk varsa sebebi bu adamdır. Ama yolsuzluk bunların kitabı oldu.

VİCDANINIZ KABUL EDİYOR MU?

Bir başbakan düşünün, ülkeyi yönetiyor, oğluna telefon ediyor. Paraları sıfırlayın, saklayın. Ablanı, dayını çağır diyor. Güya bunlar, bu konuşmalar montaj, şantaj diyor. Ne montaj kardeşim, Porsuk Çayı ne kadar gerçekse bu sesler de o kadar gerçektir. Sabahın 8'inde oğlunu arıyor. 'Şunların evlerinde arama yapılıyor' diyor, oğlu yeni uyanmış. 'Baba bir daha tekrar eder misin' tekrar ediyor. 'Paraları sıfırlayın, saklayın, ablanı, dayını çağır' diyor. Şimdi AK Partililere sesleniyorum: Hangi ülkenin başbakanı sabahın köründe 'Paraları sıfırlayın, ablanı dayını çağırın, paraları sıfırlayın' diyor bu olmaz. Sizin vicdanınız bunu kabul ediyor mu? Vicdana sahip olan hiçbir kimse, kitle böyle tabloyu kabul etmez. Böyle bir tablo, Türkiye Cumhuriyeti'nde, dünyada görülmemiştir.

YOLSUZLUK 85 MİLYAR EURO

Türkiye'yi hırsızlar yönetemez. Ben size bir başbakan portresi çizdim. Bunlarda vicdan yok. Yalanla iman bir arada olmaz. Bu başçalanın yalanına hiç kimse inanmaz. Hemen yandaş medyadan 'ABD'de şirketler buna montaj dedi’ diye haberler yaptılar. Ama hemen ABD şirketleri kalkıyor yalanlıyor. Bunlar gerçek ses kayıtları diyorlar. Sen dünyayı bile okuyamıyorsun. Bana kaynak soruyorlardı kaynağı nereden bulacaksın diye. İşte ben kaynağı, bu hortumculardan alıp bu halka vereceğim. Yolsuzluğun boyutu 85 milyar Euro. Başbakan'ın evinden çıkan 1 milyar dolar.

TEKNOLOJİ İLERLEDİ

Hırsızlar müthiş yalan söylerler. Gezi olaylarında ölenler için çıtları çıkmadı. Ama 'Camiye gittiler, içki içtiler, imamı zorladılar bunlar içki içti' dediler. Yalan onunla ibaret değil. Kabataş İskelesi’nde sözde başörtülü bir kadın bebek arabasıyla gövdesinin üstü çıplak ellerinde eldiven olan kadına saldırmışlar, bayıltmışlar idrar etmişler. Adam kalkıp bunu söylüyor, binlerce kişinin geçtiği iskelede. Bir kanal yayın veriyor, bunu çürütüyor. Bereket versin teknoloji bu kadar ilerledi. Her şey ortaya çıkıyor. Bu kadar yalanı söyleyen adamdan başbakan olmaz. Herkes elini vicdanına koyacak ve yalan söyleyen, hırsızlık yapanı sandıkta cezalandıracak. Ve hırsız yarın bu ülkeden kaçarsa, onu Türkiye’ye getirip hesabını soracağım; size sözümdür.

ÇAL ÇAL DOYMUYOR

Bu hırsızın bir villa hastalığı var. Çatalca'da, Çamlıca'da, Urla'da bir villa hastalığı var. Dünya malı gözünü doyurmuyor. Çal çal doymuyor. Hırsızlık hastalığı herhalde bu. Birileri malı götürüyor, faturayı sen ödüyorsun, hâlâ sen uyanmadın mı. 30 Mart’ta sandıkta ‘Hırsızlardan bıktık’ diyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’ni hırsızlar yönetemez, nokta. İşin noktası budur.

Çiçek bıraktı

Kemal Kılıçdaroğlu, mitingin ardından Eskişehir’deki Gezi protestoları sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Kormaz’ın kentte dikilen heykelini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’nun Ali İsmail Korkmaz’ın ellerine eşiyle birlikte çiçek bırakması sırasında Onur Akın’ın Gezi olayları için bestelediği şarkı çalındı.

Eskişehir mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Eskişehir mitinginde İnönü Gençlik Kolları “Rıza çalsın, Ebru söylesin, biz dinleyelim” pankartı açtı. Bazı partililer de miting alanına ayakkabı kutuları ve dolarlarla geldi. Kendisini sık sık alkışlayan vatandaşları uyaran Kılıçdaroğlu, “Ellerinizi kaldırın ama ceplerinize dikkat edin. Cebinizde Recep’in eli olabilir. Bunların dini imanı yok. Hırsızlıkta ustadırlar. Hemen götürürler. Onun için dikkatli olun, cebinizi iyi kontrol edin” dedi.

OKAN KONURALP / HÜRRİYET İNTERNET SİTESİ