Hırsız hizmetçiyi ele veren para!..

Çalıştığı evden ziynet eşyası ve döviz çalan hizmetçi suçu reddetti. Ancak üstünde, ev sahibine yazılı not olan hatıra para bulundu.

Hırsız hizmetçiyi ele veren para!..
Sabah'tan Emir Somer'in haberine göre tanınmış bazı otellerin ve defile organizasyonlarının halkla ilişkilerini yürüten, sosyetenin renkli siması Tuba Peksayar Şimaylı'nın İstanbul Ortaköy'de bulunan evinde 3 aydır çalışan 45 yaşındaki Gönül F. yaklaşık üç ay önce esrarengiz şekilde ortadan kayboldu.

Şimaylı, şüphelenerek açtığı kasasından ve çekmecelerinden 400 bin lira değerinde ziynet eşyası ile bir miktar parasının çalındığını görünce polise başvurdu. Olayla ilgili soruşturma başlatan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Polisleri, Gönül F.'nin Sarıyer'de bir adreste saklandığını belirledi. Önceki gün baskın yapılan adreste 220 bin lira değerinde ziynet eşyası ve bir miktar döviz bulundu.

Üç ay sonra yakalanarak gözaltına alınan şüpheli Gönül F., söz konusu mücevherler ve ziynet eşyaları ile paraların kendisine ait olduğunu ileri sürdü. Fakat atladığı bir ayrıntı vardı. 10 euroluk bir banknotun üzerinde "Tatlılar kalsın Tuba'ma, sevgilerle dolsun taşsın kaseler" yazıyordu. Hatıra olduğu belirlenen ve delil olarak dosyaya konulan paranın, cemiyet hayatının tanınmış simalarından Gülbin Simitçioğlu'nun kızı olan Tuba Peksayar Şimaylı'nın evinden çalındığı ortaya çıktı.

Gönül F.'nin seri numaraları alındığı düşüncesi ile paraları bozdurmadığı, ziynet eşyalarının ise 180 bin liralık bölümünü paraya çevirdiği ifade edildi. Mücevher ve altınların da Şimaylı'ya ait olduğu tespit edildi. Şüphelinin son iki yıl içinde hizmetçi veya temizlikçi olarak işe girdiği adreslerden yaklaşık 1 milyon liralık vurgun yaptığı ileri sürüldü.