Hırsızlar girdikleri markette müşteriye satış yaptı

Marmaris'te yağmur sonrası yaşanan su baskınını fırsat bilerek biri pastane diğeri market iki işyerinden hırsızlık yaparken güvenlik kamerasına yakalanan yaşı küçük hırsızlık zanlıları, görenleri şaşırttı.

Hırsızlar girdikleri markette müşteriye satış yaptı
Milliyet'te yer alan habere göre marketten hırsızlık yaparken gelen bir müşteriye çalışan gibi davranan ve satış yapan hırsızlık zanlıları polis tarafından yakalandı.

Güvenlik kameralarına kaydedilen hırsızlık olayları; Marmaris’te sağanak yağmur sonrası su baskınlarının yaşandığı geçen 23 Ekim Cuma günü meydana geldi. Her ikisi de 16 yaşında olan T.E. ve E.B., ilk olarak saat 03.20’de, Mustafa Muğlalı Caddesi’nde bulunan bir pastanenin ahşap kapısını zorlayarak açtı. T.E. içeri girerken; E.B. dışarıda gözcülük yaptı. Pastanedeki bahşiş kutusunda ve yazar kasada bulunan 400 lira ile bir miktar kuru pastayı alan T.E., ardından işyerinden ayrıldı.

ÇALIŞAN GİBİ DAVRANDI

İki hırsız daha sonra havanın ağarmaya başladığı 07.20’de, Yeniyol Caddesi Sevgi Yolu Sokağı’nda bir markete girdi. Elektrikli kepengin motor aksamına yağmur suyunun girmesi sonucu kepengin arızalanarak açılmasını fırsat bilen iki arkadaş, bir süre dükkanda gezindi. Bu sırada işyerini açık sanan bir vatandaş, alışveriş için dükkana geldi. Marketin çalışanı gibi davranan T.E., satış yaptığı müşteriyi dükkandan gönderdi. Ardından T.E., tezgah arkasında bulunan yazar kasadan yaklaşık 400 lirayı alarak işyerinden ayrıldı.

BİRİ TUTUKLANDI, DİĞERİ SERBEST

Sabah hırsızlığın gerçekleştiği işyerlerinin sahipleri durumu fark ederek polise bildirdi. Olay yerlerinde inceleme yapan polis, işyerlerinin güvenlik kameraları ile MOBESE görüntülerini inceledi.

Hırsızlığın aynı kişilerce yapıldığı belirlendi. Kimliklerinin T.E. ve E.B. olduğu belirlenen zanlılar, sokakta kaldırımda oturmuş halde bir evi gözetlerken yakaladı. Zanlılardan T.E.’nin hırsızlıktan 39, E.B.’nin ise 18 kaydının bulunduğu belirtildi. Ayrıca T.E.’nin, geçen hafta camını kırarak içeri girdiği Sarıana Mahallesi’ndeki bir restorandan 4 bin lira çaldığının belirlendiği, bunun dışında Marmaris Belediyesi pazar yerinde bulunan üç ahşap tezgahı yaktığının tespit edildiği de kaydedildi.

Suçlamaları kabul etmeyen zanlılar, adliyeye sevk edildi. T.E., ’nitelikli hırsızlık’ suçundan tutuklanırken; E.B. ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Market sahibi R.Ç., "Küçük yaştaki çocukların soğukkanlı şekilde hırsızlık yapması şaşırttı. Bu kişilerden şikayetçi olduk, umarım adalet yerini bulur" dedi.