Hırsızlık zanlısını öldüresiye dövdüler!..

Bir okulun demir korkuluklarından okulun bahçesine atlamak isterken ayaklarından yakalanan zanlı meydan dayağı yedi.

Hırsızlık zanlısını öldüresiye dövdüler!..

Olay, Konya merkez Selçuklu ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, seyyar ayakkabıcılık yapan Kadir D., içi ayakkabı dolu minibüsü park ettikten sonra arkadaşlarıyla sohbet etmeye başladı. Sohbet sırasında iki kişinin minibüsünün camından içeriyi kontrol ettiğini fark eden Kadir G., bekleyerek şahısları gözlemledi. Minibüsün kapısını açan şahısların ayakkabıları çaldığını gören Kadir G., bağırınca şüpheliler kaçmaya başladı. Hırsızlık şüphelilerin peşine düşen Kadir G., kendisine bakır çubukla saldıran şahsın caddenin ortasında kovalamaya başladı.

Elinde bakır çubukla kaçan hırsızlık şüphelisini yakalamak için çevredeki vatandaşlar da seferber oldu. Şüphelinin peşinden koşan çevredeki gençlerden biri, bir iş yerinin önünde bulunan reklam dubasını alarak kaçan şahsın sırtına vurarak durdurmak istedi. Sırtına fırlatılan dubaya rağmen kaçmayı başaran hırsızlık şüphelisi, bir okulun duvarına çıkarak demir korkuluklarından atlamak istediği sırada vatandaşlar tarafından ayaklarından yakalandı. Sımsıkı tuttuğu demir korkuluklardan güçlükle indirilen hırsızlık şüphelisini, peşinden gelen araç sahibi hiç affetmedi.

“ABİ BENİ TANIMADIN MI?”

Şüphelinin düşürdüğü bakır çubuğu yerden alan Kadir G., “Bana mı vuracaktın. Ben bu parayı nasıl kazanıyorum biliyor musun?” diyerek şüpheliye vurmaya başladı. Aldığı darbeler sonrası kendisine yardım etmeleri için çevredeki vatandaşlara seslenen hırsızlık şüphelisi, “Abi benim. Beni bilmiyor musun, tanımıyor musun? Beni kurtarın. Kurban olayım kurtarın beni” dedi. Araç sahibinin, "Niye kaçtın" sorusuna "Bilmiyorum. Dövmeyin. Yapmayın abi. Çalmadım. Bir şey bilmiyorum" diye cevap veren şüpheli, kendisine yardım edilmediğini görünce bu kez küfür ederek tepki gösterdi.

Öfkeli araç sahibinin hışmına uğrayan hırsızlık şüphelisi, okulun güvenlik görevlisi tarafından elleri kelepçelenerek etkisiz hale getirildi. Polis gelene kadar okul girişinde bulunan kabine konulan şüpheli şahıs, bir süre burada bekletildi. Öfkesine hakim olamayarak şüpheliyi darp eden Kadir G., iki şüpheliyi park halindeki minibüsünden ayakkabıları çalarken fark ettiğini ve onları kovaladığını ifade etti.

Olay yerine polisin gelmesiyle etkisiz hale getirilen hırsızlık şüphelisi Çetin D’nin (19), hırsızlık suçundan çok sayıda kaydının bulunduğu öğrenildi. 20 gün önce cezaevinden çıktığı da öğrenilen şüpheli, polis ekipleri tarafından tutulduğu kabinden alınarak polis merkezine götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ikinci hırsızlık zanlısını arıyor.

Olay yerinden görüntüleri haberin videosuna tıklayarak izleyebilirsiniz...