HIV virüsü bulaştırılan kadının yeni hayatı

Kendisine tecavüz eden kişinin, "Sana unutamayacağın bir hediye bıraktım" sözlerinin ne onlama geldiğini yıllar sonra AIDS hastalığına yakalanınca öğrenen A.C, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kendisine bağlanan engelli maaşıyla ev kiraladı.

HIV virüsü bulaştırılan kadının yeni hayatı
Yeni Asır'dan Tansu Edip Gökbudak'ın haberine göre şimdilik gelen yardımlar ve engelli maaşıyla ayakta durmaya çalışan A.C, "İki isteğim vardı. İş ve ev. Ev isteğim oldu. Şimdi kendi ayaklarım üzerinde durmak için iş istiyorum" diyor.

"Dışlanmaktan yoruldum"

15 yıl önce kendisine tecavüz eden zanlının bulaştırdığı HIV virüsü nedeniyle AIDS hastalığına yakalanan A.C, yaşam mücadelesine devam ediyor. Ay başında bağlanan engelli maaşıyla ev tutan A.C, hayırsever birkaç kişiden gelen az miktarda maddi yardımla yaşam mücadelesine devam ediyor. Kaldığı evde sadece bir kanepe, bozuk bir televizyon ve tek gözlü giysi dolabıyla hayata tutunmaya çalışan A.C, şunları söylüyor: "Hani küçük çocuklara derler ya 'Bak bu öcü' diye. Benim yaşadığım durum da böyle. İnsanlar bana vebaylımışım gibi davranıyor. Artık dışlanmaktan yoruldum. Bu yüzden iş başvurusunda bulunmaktan korkuyorum."

Evlenme teklifini kabul etmedi

Geçtiğimiz günlerde kendisine cezaevinde kalan emekli bir öğretmenin evlenme teklifinde bulunduğunu dile getiren A.C, "Mektupta kimsesi olmadığını, formalite olarak onunla evlenerek onun maaşından faydalanıp evinde kalmamı istedi. Ancak ben bunu kabul edemem. Allah büyük. Ben kendi ekmeğimi kazanıp ayaklarımın üzerinde duracağım" diyor. İnsanların HIV virüsü taşıyanlara karşı büyük bir önyargıyla baktığını da dile getiren A.C. sözlerini şöyle sürdürüyor: "İnsanlar artık HIV'e karşı bilinçlendirilmeli. Biz cüzzamlı değiliz. Bizim de yaşamaya hakkımız var. Yeni taşındığım evimde bile insanların beni kovmaması için kimliğimi gizliyorum."