Hızlı kilo verme uğruna omurganıza yüklenmeyin!

Yaz aylarının yaklaşmasıyla kimi spor salonunda kimi evde spor yapıyor. Ancak internetten izlenen videolar ve alınan bilgilerle yapılan sporlar, herkes için doğru seçim olmayabilir.

Hızlı kilo verme uğruna omurganıza yüklenmeyin!
Akşam'da yer alan habere göre Doç. Dr. Çağatay Öztürk, bilinçsiz yapılan sporun omurgalara zarar verebileceğini söyleyip ekliyor:

"Profesyonel sporcu olmayanların ve spora yeni başlayanların uzman yardımı olmadan yapacağı hareketler omurgaya zarar verebilir. Bilinçsizce yapacağınız bir hareket kalıcı hasar bırakabilir.

Kronik bel ağrısı, sırt ağrısı çeken hastalarımız için “yasak hareketler” olarak nitelendirdiğimiz birtakım pozisyonlar var. Özellikle karın içi basıncı artırıcı hareketler yapmak ve yerden ağır bir şey kaldırmak omurgayı ciddi şekilde etkiliyor. Bu hareketlerin yapılması için bel ve sırt kaslarının gelişmiş olması gerekiyor. Pilates vücudun esnemesi ve omurga için sağlıklı bir spor. Ancak kesinlikle uzmanla yapılmasını öneriyoruz. Hareketlerin doğru yapılmaması belin zorlanmasına, aşırı yüklenmesine bunun sonucunda ise kalıcı rahatsızlıklara neden oluyor. Özellikle mat pilateste sakatlanma riski çok yüksek.

Vücudunuzun alt yapısı yoksa yaptığınız bazı hareketler ömür boyu sürecek sakatlanmalara neden olabiliyor. Evde pilates yaparken omurga sağlığı için kullanılan malzemelere de dikkat etmek gerekiyor.

Herhangi bir rahatsızlık yoksa daha verimli sonuç almak için daha ince bir minder seçilebilir."