Hollanda kahraman Türk kızını konuşuyor!

Hollanda'da direksiyon başında kalp krizi geçiren şoföre kalp masajı yapan Aynur Özdeş (22), şoförün hayata dönmesine vesile oldu.

Hollanda kahraman Türk kızını konuşuyor!
CİHAN'da yer alan habere göre Hollanda'nın Gelderland Eyaletine bağlı Zutphen şehrinde mültecileri taşıyan otobüsün şoförü kalp krizi geçirdi. Otobüs ise öndeki araca çarparak durdu. Otobandan geçerken acil duruma duyarsız kalmayan ebelik bölümü öğrencisi Özdeş, hemen aracını durdurarak şoföre ilk müdahaleyi yaptı ve kalbinin yeniden çalışmasını sağladı.

Cihan muhabirine bilgi veren Aynur Özdeş "Sabah okula giderken, trafiğin aniden durması ve çevredeki insanların yardım istemeleri üzerine riski göze alarak ilk müdahaleyi yaptım." dedi.

Aynur Özdeş, "Şoförü otobüsten çıkardık. Ceketimi çıkartıp yere serdim. Şoförü yan yatırdık. Etraftakilerden dua etmelerini istedim. Nabzını kontrol ettim, nabzı düşüktü: Hemen kalp masajına başladım. Yanımdakilerin yardımlarıyla beraber nabzı kontrol altına alabildik. Bu arada ambulans ve sağlık ekibi geldi. Adamın hayatı kurtulmuştu. Ben ise şaşkındım." dedi.

Otobüsün çarptığı araçtaki hamile kadını da sakinleştirdiğini ifade eden Özdeş, bu olayın kendisi için bir hayat tecrübesi olduğunu getirdi. Özdeş "Almış olduğum sağlık eğitimimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş ve yaşamış oldum. Bir insanın hayatının kurtarılmasına vesile olmanın ne kadar önemli olduğunu ifade etmek isterim." dedi.