Hollywood'da şimdi de 'yemek' akımı!

Ünlü oyuncu Gwyneth Paltrow, bir hafta boyunca New York şehrinde geliri olmayan kişilere verilen haftada 29 dolarlık (76 lira) yemek yardımıyla yaşamayı deneyip günde sadece 1000 kaloriyle beslenmeye çalışacak...

Hollywood'da şimdi de 'yemek' akımı!
Açlık oyunları!

Vatan'da yer alan habere göre Hollywood, geçtiğimiz yaza damgasını vuran yardım faaliyetlerinden ‘buz kovası meydan okumasından’ sonra şimdi de ‘yemek meydan okumasına’ başladı.

Amaç ABD’nin New York şehrinde Food Bank tarafından düşük gelirli ya da geliri olmayan insanlara verilen haftalık 29 dolarlık yemek yardımıyla bir insanın gerçekten beslenip beslenemeyeceğini görmek.

SNAP (Supplemental Nutrition Asistance Program) adı verilen bu yardımın yetersizliği bir süredir toplumun çeşitli kesimlerinden tepki çekerken iki çocuk annesi 42 yaşındaki oyuncu Gwyneth Paltrow, manava gitti ,aldığı 29 dolarlık yumurta, fasulye ve sebze gibi gıdaları Instagram’dan paylaştı ve bir hafta boyunca sadece onları yiyeceğini açıkladı.

Paltrow’un aldığı yiyeceklerin toplamı 7 bin 59 kalori ediyor. Bunu günlüğe vurduğumuzda ünlü yıldız bir süre günde sadece 1000 kalori ile yaşayacak. Ancak oyuncuyu daha ilk günden eleştirenler, bu yardımı alanların genellikle yoğun fiziksel performans gerektiren işlerde çalışanlar olduğunu, bu nedenle sebzeyle beslenemeyeceklerini, daha çok kaloriye ve proteine ihtiyaçları olduğunu söylüyor.