Horlamanın doğal çözümleri!..

Hem sosyal yaşamı hem de sağlığı olumsuz etkileyen horlamaya karşı doğal kürler fayda sağlıyor. Kakule, nane ve zeytinyağı bu soruna ilaç gibi geliyor...

Horlamanın doğal çözümleri!..
Takvim'de yer alan habere göre birçok ciddi problemin hem habercisi olabilen hem yol açabilen horlamaya karşı doğal yaşam şifa sunuyor. Uyku apnesi, solunum durması gibi birçok tehlikeli duruma neden olan horlamaya karşı, uzmanlar, nane, kakule ve zeytinyağının bu soruna çare olduğunu bildiriyor.

İşte o bitkisel çözümlerin faydaları:

ZEYTİNYAĞI: Sağlığa birçok faydası bulunan bu mucizevi yağ, horlama tedavisinde de oldukça etkilidir. Bunu için oda sıcaklığında bir bardak suya birer çay kaşığı bal ve sızma zeytinyağı ekleyin. Az miktarda da taze zencefil kökü rendeleyin. Yatmadan önce yarım saat önce için.

NANE: Hem mikrop kıran hem de iltihapların gideren bir özelliği vardır. Horlama ile ilgili bir sorununuz varsa, günde iki bardak nane çayı tüketmek ilaç gibi gelir. Yatmadan önce bir bardak içmek horlamayı kesmede etkilidir. Bir başka yolu ise nane yağı ile gargara yapmaktır. Bunun için eczaneden alacağınız nane yağını, bir bardak ılık suya birkaç damla damlatın. Yatmadan önce gargara yapın.

KAKULE: Bu muhteşem Arap baharatı, eşsiz lezzetler için vazgeçilmezdir. Kakule, daha rahat nefes almaya da yardımcı olmaktadır. Siz de ister yatmadan önce biraz kakule kemirerek, ister bir bardak suya tarçın, bal ve yarım çay kaşığı kakule ekleyip tüketerek, horlama sorununa çare bulabilirsiniz.