Hortum, Marmaris'i yıktı geçti!..

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, sağanak yağış ardından kuvvetli fırtına ile hortum büyük hasara yol açtı. Yaklaşık 50 saniye süren hortumda çok sayıda evin çatısı uçtu ağaçlar devrildi.

Hortum, Marmaris'i yıktı geçti!..
Milliyet'te yer alan habere göre Marmaris İlçesi'ne 25 kilometre mesafedeki Büyükşehir yasası ile mahalle statüsüne kavuşan Karacasöğüt Köyü'nün Ovacık Mahallesi'nde bugün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış ve ardından kuvvetli fırtına nedeniyle hortum meydana geldi. Bir kilometre düz hatta ilerleyen hortum nedeniyle çok sayıda ağaçlar kökünden söküldü. 35 tane çeşitli büyüklükteki çilek ve domates serası yerle bir oldu. 8 evin çatısı uçtu, büyük ve küçükbaş hayvanların barındığı 6 damın saç çatıları uçtu. Beton ve ağaç elektrik direkleri yerinden söküldü.

Yaklaşık 200 adet arı kovanı parçalandı. Önüne kattığı her şeyi yerinden söken hortum yaklaşık 50 saniye sürmesine rağmen geride büyük zarar bıraktı. Kopan enerji nakil hatları nedeniyle elektrikler kesildi. Kökünden sökülen çam ağaçları karayolunu kapattı. 3 büyük ve 7 küçükbaş hayvan ile 30'a yakın kümes hayvanı kayboldu.

KAYMAKAM OLAY YERİNDE İNCELEME YAPTI

Haberi alır almaz köye giden Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, köylülerle görüşerek hortumun meydana getirdiği zararları tespit ederek en kısa zamanda gerekenlerin yapılacağını dile getirdi. Kaymakam Yüksel, "Zararın bir an önce telafi edileceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Ekiplerimiz temizleme çalışmalarını yapmaktadırlar. Sabah saatlerinde yetkili arkadaşlarımız köye gelerek yerinde tespit yaparak zarar raporu çıkaracaktır. Çok şükür can kaybı yaşanmadı, maddi kayıplar kısa sürede giderilecektir" dedi.

SANKİ BOMBA PATLADI

Yaşanılanlara şahit olan ve telefonuyla çekim yapan Üniversite öğrencisi 18 yaşındaki Ozan Yaman, "Sağanak yağış ile birlikte bir anda sanki bombalar patlıyormuş gibi sesler geldi. Hortum düz bir hatta 50 saniye kadar bir kilometre boyunca ilerleyerek önüne ne gelirse yıktı, söktü aldı. O sırada dışarıda hayvanlara bakan yengemin başına çatıdan kopan demir parçası düştü. Kendisini kurtararak içeri aldık. Çok ucuz attığımız felaket oldu" dedi. Kendisinin de 4 serasının hasar gördüğünü dile getiren Mustafa Yayman, "İlk defa köyümüzde böyle bir hortum ve felaket yaşandı. 5 milyon lira üzerinde bir zarar meydana geldi. Hortum ardından sağanak yağış nedeniyle çok sayıda çilek ve domates serası heba oldu. 200'ün üzerinde arı kovanı parçalandı. Tüm emeklerimiz gitti, umarım devletimiz bize sahip çıkar" dedi.

YARALAR SARILIYOR

Olayın ardından köye gelen AYDEM ekipleri, devrilen elektrik direklerini ve kopan telleri onararak 3 saat sonra köye elektrik akımı verdi. Köy ile irtibatı sağlayan karayollarına düşen ağaçlar ve dalları temizlendi. Evinin çatısından koparak kafasına demir parçası isabet eden Zeliha Yaman'ın durumunun iyi olduğu öğrenildi.