AB'nin taziye mesajları hükümsüz!

PKK'yı terör örgütü listesine alan Avrupa Birliği, açıklamalarıyla örgüte çanak tutuyor. Türkiye'deki terör saldırılarına ilişkin "yalandan" taziye mesajları yayınlayan Avrupalı liderler, PKK'ya "ses" dahi çıkarmıyor.

Hükümsüz mesajlar!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Türkiye, hain terör saldırılarıyla karşı karşıyayken, Avrupa Birliği bu yaşananları geçiştirme eğiliminde olduğu yönünde bir görüntü sergiliyor.

Avrupa Birliği (AB) tarafından terör örgütü listesinde yer alan PKK, serbest propaganda ve sağladığı finansal desteklerle Avrupa'da adeta cirit atıyor.

İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen iki ayrı bombalı saldırıda 30'u polis olmak üzere 39 kişi şehit olmuştu, 155 kişi de yaralanmıştı.

Hükümsüz mesajlar

Beşiktaş'taki alçak saldırıya "terör" diyemeyen Avrupalı liderlerin yayınladığı taziye mesajları yok hükmünde...

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Twitter hesabından saatler sonra yaptığı açıklamada "Kalbim, Türk vatandaşları ve saldırı kurbanlarının aileleriyle beraber, onlarla dayanışma içindeyim." ifadelerini kullanmıştı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ise, "İstanbul'dan gelen haberleri takip ediyorum. Yetkililerle irtibat halindeyim.Tüm Türkiye vatandaşlarıyla dayanışma içindeyiz." açıklamasında bulunmuştu.

AB Komisyonunun Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn ise, "İstanbul'daki saldırıyı şiddetle kınıyorum. Şiddetin demokratik toplumlarda hiç bir yeri yoktur." değerlendirmesini yapmıştı.

Saldırının üzerinden saatler geçerken, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'den herhangi bir açıklama gelmedi.