Hümeyra babasına "hayat" verdi!

İzmir’de böbrekleri iflas eden Muhsin Altan’a, kızı Hümeyra Altan böbreğini verdi. Genç kız, “Bu sadece babama değil, aileme de verdiğim bir hediye. Bunun babamın yaşamına yaşam kattığını düşünüyoruz. İnşallah öyle olur” dedi.

Hümeyra babasına "hayat" verdi!
Yeni Asır'da yer alan habere göre İzmir'de devlet memuru olan 4 çocuk babası Muhsin Altan, 2000 yılında yüksek tansiyon nedeniyle hastanelik oldu. Yüksek tansiyonun böbreklerine zarar verdiği belirlenen Altan, nefroloji uzmanına yönlendirildi. Ve o tarihten itibaren ilaç tedavisi ve doktor kontrolleri başladı. Ancak sağlık durumu yavaş yavaş kötüleşen Altan, geçen yıl görev yaptığı Van'da hastaneye başvurdu. Altan, doktorların diyalize bağlanması ya da böbrek nakli gerektiğini söylemesi üzerine İzmir'e gelerek kendisini takip eden uzmana başvurdu. Aynı sonuç burada da karşısına çıkan Altan, nakil için İzmir Kent Hastanesi'ne geldi.

Israrla gönüllü oldu

Doktorların diyalize girmeden canlı verici nakil olması halinde çok daha uzun ve sağlıklı bir yaşam sürebileceğini söylemesi üzerine Muhsin Altan, ailesinden gönüllü donör aradı. Akrabalarından uygun verici çıkmazken, daha ilk günden gönüllü olan kızı Hümeyra (21) ve oğlu Yunus Emre'nin (25) ısrarlarına karşı çıksa da itirazını çocuklarına kabul ettiremedi. Doku uyumunda Hümeyra bir adım öne çıkınca, baba kız geçtiğimiz Şubat'ta Opr. Dr. Işık özgü, Opr. Dr. Uğur Saraçoğlu, Doç. Dr. Ebru Sevinç Ok'tan oluşan ekip tarafından nakil operasyonuna alındı. Hümeyra'dan alınan bir böbrek, başarıyla babasına nakledildi. Özel bir şirkette çalışan ve Açık Öğretim Fakültesi'nde okuyan Hümeyra Altan, babasının rahatsızlığı süresince çektiği acı ve sıkıntıları gizlemeye çalıştığını ancak yüzünden her şeyi anlayabildiklerini söyledi.

"Gurur duyuyorum"

İki çocuğunun da kendisine hayat vermek için gönüllü olduğunu vurgulayan baba Altan, "Bunu kabul etmek çok zor oldu. Kızım için endişelendim, korktum. Bana değeri ölçülemeyecek bir hediye verdi. Yeniden güzel bir yaşam verdiler" dedi. İzmir Kent Hastanesi böbrek nakli ekibinden Opr. Dr. Uğur Saraçoğlu ise, Hümeyra'nın babasına verilebilecek en değerli hediyeyi verdiğini söyledi.

"Ben 4 taneyim babam bir tane"

Hümeyra, Babalar Günü öncesinde kontrol için geldiği Kent Hastanesi'nde duygularını dile getirdi.

Babalarına yıllardır çeşitli hediyeler aldıklarını ve sürprizler yaptıklarını belirten Hümeyra, "Bu yıl ki hediye, hem benim hem kardeşlerim adına, tek babama da değil aileme de verdiğim bir hediye. Biz 4 kardeşiz. Ama babamız bir tane. Bunun babamın yaşamına yaşam kattığını düşünüyoruz, inşallah öyle olur. Bundan sonra böylesine anlamlı bir hediye bulma şansımız yok ama yine sürprizlere devam edeceğiz" dedi.