Hurma yemeniz için 4 önemli sebep!

Ramazan geldiğinde hiç kuşkusuz ilk akla gelen besinlerin başında hurma geliyor.

Hurma yemeniz için 4 önemli sebep!
Akşam'ın haberine göre pazar tezgâhlarının, aktarların ve marketlerin raflarında bolca yer alan hurma, sofralarımızda da baş köşede yerini alıyor. Genellikle iftar sofralarıyla özdeşleşen hurma, aslında sadece Ramazan’da değil, yılın her ayında tüketilmesi gereken önemli besinler arasında yer almalı. Acıbadem Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Şeyda Sıla Bilgili hurma tüketmek için önemli nedenlerini anlatıp bilgi verdi.

SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIYOR

Hurmanın lif oranı çok yüksek. Öyle ki 100 gramı 3,5 gram lif içeriyor. Bu sayede midede sünger gibi şişip hacim kaplıyor ve mideyi geç terk ettiği için tokluk hissi oluşturuyor.

CİLDİ GENÇLEŞTİRİYOR

Antioksidandan zengin olan hurma hücre yenilemesini sağlaması sayesinde cildimiz üzerinde de faydalı oluyor. Ara ara hurma yemek cildinizi genç tutar.

KİLO KONTROLÜNÜ DESTEKLİYOR

Yüksek lif içeriği ile midede uzun süre kalarak sindirimin yavaş olmasını sağlıyor. Böylelikle tokluk süresi uzuyor ve daha az besin tüketilmiş oluyor.

TAM BİR ENERJİ DEPOSU

Gün boyunca kendini oldukça yorgun hisseden, halsiz kalan veya kilo almak isteyen kişiler hurmayla ihtiyaçları olan enerjinin bir bölümünü sağlayabiliyor. Hurma tam anlamıyla bir enerji deposu.