Hürriyet Daily News Mısır'da yasaklandı

Murat Yetkin, Mısır'da Hürriyet Daily News'e erişimin engellendiğini duyurdu.

Hürriyet Daily News Mısır'da yasaklandı
Medyanın Elli Tonu'nda yer alan habere göre Hürriyet'in İngilizce yayın organı Hürriyet Daily News'e Mısır'da erişim engeli getirildi.

Hürriyet Daily News'in genel yayın yönetmenliği görevinde bulunan Murat Yetkin, sansürü bugünkü köşesinde şu ifadelerle duyurdu:

"Türkiye’de önemli bir kesim Suudi Arabistan’a bakınca sadece maddi kazanç ya da kayıpları değil, Kabe’yi, Mekke’yi, Medine’yi de görüyor, hatta daha çok onları görüyor. Gerçi Cumhurbaşkanı son birkaç gündür Suudi Kralı Salman’a “Kabe’nin Hizmetkarı” sıfatıyla överek çağrıda bulundu, büyüklük göstermesini istedi. O arada da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu Riyad’a gönderdi.
Ama Riyad tutumunu Çavuşoğlu’nun gezisini takip eden TRT muhabirini gözaltına alıp bırakarak vücut diliyle gösterdi. (Bu arada Suudi Arabistan çizgisinde devam eden Mısır’daki Abdülfettah Sisi yönetimi çok sayıda yabancı haber sitesine internet erişimini engelledi. Engellenenler arasında yayın yönetmenliğini yaptığım Hürriyet Daily News da var. Kınıyorum.)"