'Hürriyet' kalmadı ama 'Özkök' ortada!

Bugünkü medyanın mimarlarından büyük Babıali düşünürü Ertuğrul Özkök, Prof. Şengör’e ayar vermiş!

Prof. Şengör’ün avukatı değilim, saniyen kendisini pek ala savunabilir bana veya  başka bir  kimseye, ihtiyacı yok.

Fakat Özkök’ün yazısındaki Prof. Şengör’e yakıştırdığı ‘pespaye’ sözcüğünün Özkök’ün kaleminden çıkması hakikaten kendisinde biyaolojik olarak üste çıkan zeytinyağı özelliğini gösteriyor.

Kardeşim medyadaki envai çeşit pespayeliğin mucidi sen değil misin, eskiden medya dilinde  mesela kadınlar eşlerine, refikim, eşim, hayat arkadaşım derdi, bunlar öyle bir medya yarattılar ki dili değiştirdiler, eski Türk filimlerindeki pavyon kadını ağızı ile ‘kocacım’ -‘kocam’ diyorlar. Örnekleri çoğaltıp pespayeliği derinleştirmeyeceğim.

Ve ‘tabii hoşumuza gitmedi‘ diyor, kimlerin Atatürkçülerin, Ertuğrul bey! Atatürkçüymüş, yaptığı herşey laiklik, Atatürk adına!

Meşhur karton fabrikası iş takibi, zaman aşımına uğrayan canlı hayvan ticareti hep Atatürk devrimleri içinmiş, vay, vay, vay...

Çoğulda konuşuyor, kimlerin namına, Atatürkçülerin adına... diyorum ya adamın DNA’sında zeytinyağı var!

Sonunda da tehdit var, hiç hoşuna gitmemiş, gözden düşmüş Şengör… Vay vay vay...

Şengör eleştiriye açık bir bilim adamı, işi kuşku ve tartışmak zaten geçenlerde Ömer Hayyam’la ilgili konuşması omni potent yani kadiri mutlak meselesini Hayyam’ın şiirleriyle anlatması tartışmalık bir konuşmaydı ama bir bilim adamına yakışanı da budur.

Asıl Atatürkçüler sana sorsunlar sen kime çiçek atıyorsun Ertuğrul, ama gözümüzden düşmedin çünkü hiç bir yere çıktığın vaki değil.

Attığın çiçeklerden yolunmamış tarla bırakmadın yahu!

Haa birde ikide bir parçası olmaktan övündüğün ‘68' kuşağından senin gibisi hiç çıkmadı. 68 rakkamını duyunca herkes ‘Eyvah Ertuğrul Geliyor’ diye kaçışıyor yahu!

Vallahi bu yazıyı yazdım da, Şengör'le Özkök öpüşüp barışırlarsa ona da şaşmam, ben taraf değilim unutmayın.

Billahi Hürriyet kalmadı ama Özkök hala ortada!

Sacit Aslan