Hüseyin '80 liralık ihmalin' kurbanı oldu!

Çeşme’de komi olarak çalışan 16 yaşındaki Hüseyin Coşgun 80 liralık kaçak akım rölesi bulunmayan otelde elektrik akımına kapılarak öldü.

Hüseyin '80 liralık ihmalin' kurbanı oldu!
Yeni Asır'da yer alan habere göre İzmir'in Çeşme ilçesinde okul masrafını karşılamak için komi olarak çalışan 16 yaşındaki Hüseyin Coşgun, elektrik akımına kapıldı.

Duran kalbi müdahale ile iki kez çalıştırılan Coşgun, 8 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra kurtarılamadı.

Gözü yaşlı anne Şafer Coşgun ve babası Halil Coşgun, olayın üzerinden 8 ay geçmesine rağmen henüz dava açılamadığını, sorumluların 1 gün bile nezarete alınmadığını öne sürerek yetkililerden yardım istedi.

Ailenin avukatı Ülkü Doğan, "80 lira maliyeti olan kaçak akım rölesinin bulunmaması ya da çalışmaması nedeniyle, ailenin tek çocuğu Hüseyin hayatını kaybetti" dedi.

OKUL MASRAFLARI İÇİN

Özel İzmir Lokman Hekim Sağlık Meslek Lisesi'nde öğrenci, Balçova'da apartman görevlisi Halil Coşgun ve eşi Şafer'in tek çocuğu Hüseyin Coşgun eğitim masraflarını karşılayabilmek için geçen yaz Çeşme'deki bir otelde komi olarak çalışmaya başladı.

UYGUNSUZ BAĞLANTI

Hüseyin Coşgun, 15 Temmuz 2016 tarihinde otelde elektrik akımına kapılarak öldü. Hazırlanan bilirkişi raporunda uygunsuz bağlantı yapılarak uzatılan bir kabloda meydana gelen elektrik kaçağı nedeniyle akıma kapılan Hüseyin'in kalbi durduğu belirtildi. Otelin doktoru Hüseyin'e müdahale ederken, bir arkadaşı da iddiaya göre olayın üzerinden yaklaşık 10 dakika geçmesine rağmen ambulans gelmemesi üzerine telefonla ihbarda bulundu.

2 KEZ KALBİ DURDU

Hüseyin, bu ihbarın üzerine sevk edilen ambulansla Çeşme Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada da duran kalbi 2'nci kez çalıştırılan Hüseyin Coşgun, ambulans helikopterle İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildi. Sağ elinde ve sol dizinde yaralanmalar olan Hüseyin Coşgun, yoğun bakıma alındı. 8 gün yoğun bakım servisinde kalan Hüseyin, 22 Temmuz'da hayatını kaybetti. Hüseyin'in acılı ailesi olayın sorumlularından şikayetçi oldu.

KAÇAK AKIM RÖLESİ YOKTU

Ailenin avukatı Ülkü Doğan, olayın savcılık aşamasında olduğunu belirterek, "Yapılan inceleme ve bilirkişi raporlarına göre, saat 13.00 sıralarında, bar alanında, servis sırasında Hüseyin metal tezgaha dokunduğunda elektrik çarpıyor. Hüseyin'in düştüğünü kamera kayıtlarından anlıyoruz.
Otelin sağlık personeli müdahale ediyor, ambulans çağrılıyor. Bilirkişi raporuna göre, elektrik çarpmasına neden olan şey, metal tezgahın arkasında bulunan ve uygunsuz bir bağlantıyla uzatılan bir kablo. Elektriğin yoğun olarak kullanıldığı, tam elektrik çarpması için uygun olan bir ortam. 80 lira maliyeti olan kaçak akım rölesinin bulunmaması ya da çalışmaması nedeniyle, ailenin tek çocuğu 16 yaşındaki Hüseyin hayatını kaybetti"
dedi.

OTOPSİ RAPORU BEKLENİYOR

Bilirkişi raporunda aynı tezgaha dokunan başka personelin de daha önce elektrik akımına kapıldığına yer verdiğini belirten Doğan, şöyle dedi:

"Olayın gelişimi, öncesi ve sonrasına baktığımızda kanaat olarak olayın elektrik çarpması olduğu açık olduğu halde İzmir Adli Tıp Kurumu 'ölüm nedeni tam olarak belirlenemedi' diyerek dosyayı İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Ölüm nedeni kesin olarak belirlenemediği için dava açamayan savcı da dosyayı İstanbul'a gönderdi. İstanbul Adli Tıp Kurumu Türkiye'deki en yoğun kurum. Aylardır sonuç bekliyoruz.

Toplamda 8 ay oldu ve hala sorumlular hakkında açılmış bir dava yok. Göz göre göre bir ölüm var. Elektriğin bu kadar yoğun kullanıldığı bir ortamda kaçak akım rölesini takmıyorsanız, bu sonuçları öngörüyorsunuz demektir."


YAVRUM KARA TOPRAKTA YATIYOR'

Hüseyin'in okul kapanınca çalışmak istediği için otelde işe başladığını belirten Şafer Coşgun, "Sağlık meslek lisesinde okuyordu. Ambulansta çalışacaktı. 'Anne hastalara ilk müdahaleyi benim yapmam gerekiyor' diyordu. Yavrumun hakkını aramak istiyorum. BİMER'e yazdım, Cumhurbaşkanlığını aradım, ulaşamadım. Yavrum kara toprakta yatıyor onların da hapse girmesini istiyorum, tek isteğim bu" diye konuştu.