Hüseyin Çapkın hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Aralarında eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da bulunduğu, 13'ü tutuklu 15 eski vali ve kaymakam hakkında hazırlanan iddianameyi kabul ederek, Çapkın ile eski Denizli Valisi Abdülkadir Demir için tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.

Hüseyin Çapkın hakkında yakalama kararı çıkarıldı
Milliyet'te yer alan habere göre İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ/PDY'nin mülkiye yapılanmasına  yönelik soruşturma kapsamında, aralarında eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da bulunduğu, 13'ü tutuklu  15 eski vali ve kaymakam hakkında hazırlanan iddianameyi kabul ederek, Çapkın ile  eski Denizli Valisi Abdülkadir Demir için tutuklamaya yönelik yakalama kararı  çıkardı.

3'ER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Sanıklar hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. İddianamede Hüseyin Avni Mutlu, Fatih Şahin, Mürteza Balcı, Necmettin Kalkan, Nurullah Çakır, Osman Tunç ve Yusuf Yavaşcan hakkında ayrıca terörizme destek sağlamak suçundan da 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.