Hüsnü Mahalli Suriye'deki olaylara ilişkin konuştu

Akşam Gazetesi yazarı Hüsnü Mahalli: "Eylemleri El Kaide ve Taliban yapıyor" dedi.

Hüsnü Mahalli Suriye'deki olaylara ilişkin konuştu

Suriye'de sular durulmuyor...

Son olarak bu sabah 40 MİT mensubunun Suriye'de tutuklu bulunduğu yönündeki iddialar haber ajanslarına düşerken, MİT Müsteşarlığı İsrail Haaretz Gazetesi'nin 40 MİT mensubunun Suriye'de tutuklu bulunduğu yönündeki iddialarını yalanlamıştı.

İsrail'de yayın yapan Haaretz Gazetesi'nin 40 MİT Mensubu subayın Suriye'de yakalandığı ve tutuklandığını öne sürmesi ve "Türkiye MİT’çilerin özgür kalmaları için Suriye ile yoğun müzakereler yapıyor. Suriye ise MİT’çilerin tahliyelerinin Türkiye’de bulunan kaçak Suriyeli subayların iadesine bağlı olacağında ısrar ediyor" ifadelerine yer verilmesi ve Suriye konusu bugün Habertürk canlı yayınında konuşuldu.

Didem Yılmaz'ın canlı yayınına konuk olan Akşam Gazetesi yazarı Hüsnü Mahalli yaşanan olaylara ilişkin "Aslında herkes büyük oyunu görüyor. Batı, Türkiye'yi bu işe bulaştırmak istiyor. Eylemleri El-Kaide ve Taliban'ın yaptığı biliniyor. ABD Taliban'la Suriye'yi konuşuyor. Batı demokrasi söyleminde samimi değil. Amaç İsrail'i tehdit eden Hizbullah'ı yok etmek." şeklinde konuştu.

Mahalli'nin açıklamalarını haberin videosuna tıklayarak izleyebilirsiniz...