İBB meclis üyesini darp edenlerin hapsi istendi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) CHP’li meclis üyesi Hüseyin Sağ’ın üç kişi tarafından darp edilmesi olayı ile ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı.

İBB meclis üyesini darp edenlerin hapsi istendi!
İBB Meclis üyesi Hüseyin Sağ'ı darp edenlere 9'ar yıl hapis istendi

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre
üç sanık hakkında kasten yaralama suçundan 2 yıldan 9 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı. Sanıklar, savunmalarında olay ile ilgililerinin olmadığını, kendilerinin pazarda civciv sattıklarını öne sürdü.

İBB’nin yanı sıra çeşitli ilçe belediyeleri ile ilgili imar yolsuzluğu davaları ile gündemde olan Hüseyin Sağ,  geçtiğimiz 7 Temmuz günü evinden çıktı. Spor salonuna gitmek üzere aracı ile yol alan Sağ’ın otomobilin tampon kısmına, Cumhur Turgut’un kullandığı bir araç çarptı. Sağ, ilk anda araçtan inip inmeme konusunda tereddüt etse de araçtan indi.

Sağ, olayın ne olduğunu anlamaya çalıştığı esnada, arkadaki araçtan üç kişi indi. Sağ’ın yanına gelen kişiler “Sen aracımıza çarptın, bu aracın parasını getireceksin” diye bağırmaya başladı. Sağ, araca kendilerinin çarptığını söylemeye çalışırken üç kişinin saldırısına uğradı. Aldığı yumruk ve tekme darbeleri sonucu Sağ’ın burun ve çene kemiği kırıldı. Yakındaki bir işyerine kaçarak darbelerden kurtulan Sağ soluğu polis karakolunda aldı.

PAZARDA CİVCİV SATIYORUZ

Kadıköy Emniyeti’nde ifadesi alınan Resul Güneş (26), olay günü Kadıköy Salıpazarı’nda civciv sattığını, Hüseyin Sağ’ın darp edilmesi olayını ise internetten okuduğunu söyledi. Şüpheli Cüneyt Karatay (28) ise olay günü akşam geç saatlere kadar pazarda civciv sattığını, konu ile ilgisinin olmadığını belirterek “Hüseyin Sağ kurbanlık koyun arıyor” dedi. Şüphelilerin bulunduğu aracı kullanan Cumhur Turgut (20) ise karakolda ifade vermeyi kabul etmedi.

'ÖZEL OLARAK GETİRTİLDİLER'

Hüseyin Sağ ise verdiği ifadelerde, olayın sıradan bir ‘trafik kavgası’ olmadığını, şüphelilerin İskenderun’dan özel olarak getirildiğini belirtti. Sağ, şüphelilerin İstanbul’da sabit bir adreslerinin de olmadığını belirtti.

9’AR YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ

Soruşturmayı yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı geçtiğimiz 22 Aralık’ta iddianameyi hazırladı. Savcılık iddianamesinde üç sanık ‘kasten yaralama’ ile suçlanıyor. Üç sanık 2’şer yıldan 9’ar yıla kadar hapis istemi ile yargılanacak. Hazırlanan iddianame İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İlk duruşma için 12 Mayıs’a gün verildi.

TEHDİT TELEFONLARI SÜRDÜ

Hüseyin Sağ’ın darp olayı sonrası tehdit telefonları almaya devam ettiği anlaşıldı. Sağ, olaydan iki ay kadar sonra Kadıköy Kaymakamlığı’na yazılı başvuruda bulunarak güvenliğinin sağlanmasını talep etti. Sağ, 21 Eylül günü yaptığı başvuruda, yolsuzlukların üzerine gitmeye devam etmesi halinde saldırıların tekrar edeceği, hatta kendisini öldürecekleri yönünde tehdit telefonları aldığını söyledi. Sağ başvurusunda “Özellikle Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir bölgesindeki imar yolsuzluklarını şikâyet ettiğimde bir kurşunla benim işimi bitireceklerini, ailemin zarar göreceğini, hatta çocuklarımın yetim kalacaklarını söylüyorlar” dedi. Sağ’ın yaptığı başvuru sonrası Emniyet’ten gelen yazıda, herhangi bir olay yaşanması halinde telefonla kendilerini araması istendi.