İbrahim Altay yazdı: "Gazetecilerin gelir gider dengesi"

İbrahim Altay: "5 bin lira maaş alan bir gazeteci 50 bin lira maaş alıyor gibi yaşıyorsa onu incelemek gerekir!"

İbrahim Altay yazdı: "Gazetecilerin gelir gider dengesi"
Sabah Gazetesi'nden İbrahim Altay'ın yazısı...

Medyadaki yolsuzluk iddialarıyla alakalı yazılarımıza hem okurlarımız hem de çok sayıda meslektaşımız destek verdi. Okur Temsilcisi'ne e-postalar, mesajlar geldi, çeşitli toplantılarda karşılaştığımız meslektaşlarımız hem başından geçenleri anlattı hem de önerilerde bulundular.

Birçok konuşmada ve yazışmada karşılaştığımız ortak tespit şuydu: Gazetecinin maaşı ile yaşam standardı arasında, ikincisi lehine bir uçurum varsa, yolsuzluk ve usulsüzlük olma ihtimali de vardır.

Daha açık bir ifade ile anlatmak gerekirse... Beş bin lira maaş alan bir gazeteci elli bin lira maaş alıyor gibi yaşıyorsa onu dikkatle incelemek gerekir.

Bir gazeteci aylık maaşından artırarak biriktiremeyeceği bir malvarlığına sahipse ortada şüpheli bir durum vardır.

Elbette bu gazeteci aileden varlıklı olabilir. Başka işler yapıyor ve onlardan ek gelirler elde ediyor da olabilir. Herkesi töhmet altında bırakmak doğru değil.

Fakat unutmayalım!

Bir gazeteci için öncelikli, hatta çoğu durumda tek iş gazetecilik olmalıdır. Farklı işleri varsa bile bunlar arasında bir çıkar çatışması ya da birliği yaşanmamalıdır.

Mesleği nedeniyle ya da ondan aldığı gücü kullanarak kendisine hiçbir avantaj sağlamamalıdır.

Yasalar sadece suçla ilgilenir fakat etik kurallar gazetecinin bütün davranışlarını kapsar. Etik ilkelere göre gazetecilerin işleri kitaba uydurmaları yetmez, kendileri hakkında şüphe uyandıracak bütün durumlardan uzak durmalıdırlar.

SABAH'TAN İBRAHİM ALTAY'IN YAZISININ TAMAMINI BURAYA TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ...