İbrahim Erkal’ın ölümüyle ilgili soruşturma tamamlandı

İstanbul Maltepe'de evinin otoparkında baygın olarak bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden ünlü sanatçı İbrahim Erkal'ın ölümüyle ilgili yapılan soruşturma tamamlandı.

İbrahim Erkal’ın ölümüyle ilgili soruşturma tamamlandı
Sözcü'den Yalçın Bel'in haberine göre Erkal’ın beyin kanaması geçirdiği tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği belirtilirken, yapılan soruşturma sonucunda; “İbrahim Erkal'ın ölümünde kasıt, kusur veya ihmali bulunan şahıs tespit edilmediğinden, herhangi bir şüpheli hakkında yüklenen suçtan kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir” denildi.

BİR AY YOĞUN BAKIMDA KALDI

12 Nisan'da Maltepe'deki evinin otoparkında gece geç saatlerde güvenlik görevlisi tarafından baygın halde bulunan sanatçı İbrahim Erkal, önce Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Buradaki ilk müdahalenin ardından Beşiktaş Ulus’taki özel bir hastaneye sevk edilen Erkal, beyin kanaması ön tanısıyla yoğun bakım servisine alındı. Hastaneden yapılan açıklamada, “Beyin kanaması ön tanısı ile 12 Nisan Salı gününden bu yana tedavisi devam eden ve yoğun bakımda uyutulan değerli sanatçı İbrahim Erkal'ın bugüne ait bulguları değerlendirildiğinde beyin ödeminin gerilemediği, hayati tehlikesinin sürdüğü izlenmiştir” denildi. Erkal, daha sonra Ümraniye eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yaklaşık bir ay yoğun bakım servisinde kalan Erkal, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Olayın ardından basında çıkan haberleri ve görüntüleri izleyen Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili olarak re'sen soruşturma başlattı. Olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan savcılık, İbrahim Erkal'ın ölümüyle ilgili kovuştyrmaya yer olmadığına dair karar verdi.

KAFA TRAVMASINA BAĞLI KAFATASI KIRIĞI

Şüphelinin ‘Meçhul', suçun da ‘kasten öldürme' olarak yer aldığı Kararda, Adli Tıp Kurumu 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu'nca düzenlenen rapora göre, ‘kişinin ölümünün künt kafa travmasına bağlı kafatası kırığı ile birlikte beyin kanaması ve gelişen komplikasyonları sonucu meydana gelmiş olduğunun' belirtildiği, adli dosyada kayıtlı bilgiler, olay yeri inceleme bulguları, tıbbi belgelerinde ve otopsisinde tespit edilen kişinin ölümüne nende olan travmatik değişimlerin lokalizasyonları özellikleri ve ağırlıkları dikkate alındığında; kişinin yaralı olarak bulunduğu ortamda kendiliğinden kontrolsüz bir şekilde düşerek, kafasını sert ve künt bir zemine çarpmasıyla husullerinin mümkün olduğunun tespit edildiği, İbrahim Erkal'ın, geçirdiği beyin kanaması sırasında, yere kontrolsüz şekilde düşerek, düz zemine kafasını çarpması sonucu künt kafa travmasına bağlı kafatası kırığı ile birlikte beyin kanaması sonucu gelişen komplikasyonlar sonucu vefat ettiğinin anlaşıldığı belirtilerek, soruşturma sonucunda İbrahim Erkal'ın ölümünde kasıt, kusur veya ihmali bulunan şahıs tespit edilmediğinden, herhangi bir şüpheli hakkında yüklenen suçtan kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir' denildi.