İbrahim Kalın: "Avrupa tarafını açıkça gösteriyor"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, açıklamalarda bulunuyor.

İbrahim Kalın: "Avrupa tarafını açıkça gösteriyor"
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, açıklamalarda bulundu:

"Cumhurbaşkanımızın 'Hayır' çadırına uğraması, çok güzel bir demokrasi örneği oldu. Cumhurbaşkanımız 15 Nisan'da Allah'tan bir mani olmazsa Erzurum halkı ile buluşacak. Bildiğiniz gibi totalde 2 milyon 972 bin vatandaşımız oy kullanma hakkına sahip. 7 ülkede vatandaşlarımız oy kullanıyor. Yurtdışında katılım oranı her seçim arttı. Avrupa bize zaman zaman 'İç meselelerinizi gündemimize taşımayın' uyarısı yapıyordu ama bu seçimlerde bizzat kendileri bizim iç meselemize 'Hayır' tarafını net bir şekilde tutarak duruşunu gösterdi.

Fırat Kalkanı sona erdi

Fırat Kalkanı Harekatı, 29 Mart 2017 tarihi itibari ile başarıya ulaştı. Türkiye bu süreçte, Cerablus'tan El-Bab'a kadar olan 2 bin 100 kilometrekarelik bir alanı teröristlerden temizledi. Bölgede yoğun bir şekilde yeniden yapılanma faaliyeti devam ediyor.

İsrail'in ezan yasağı

İsrail'in ezan yasağı, asla kabul edilemez. İsrail'in bu hatasından bir an önce vazgeçmesini umuyoruz. Ayrıca İsrail'in Batı Şeria'da yeni yerleşim yerleri kararı da kabul edilebilir değil. Yanlış olduğunu ifade ediyoruz."