İbrahim Tatlıses: "Canımı çok yaktılar"

Kanlı darbe girişiminin ardından bozguna uğrayan FETÖ’nün İbrahim Tatlıses’e de çöktüğünün ortaya çıkmasının ardından ünlü türkücü suskunluğunu bozdu. Tatlıses, “Gerçek olmayan hiçbir şeyi söylemedim, tenezzül bile etmedim ama artık susmuyorum, çünkü canımı çok yaktılar” dedi.

İbrahim Tatlıses: "Canımı çok yaktılar"
Yeni Asır'dan Kahraman Durak'ın haberine göre 2010 yılında o dönem Tarkim Havacılık'ın ortağı F.B'nin aracılığıyla, kayınpederi olan Megatrans Uluslararası Nakliyat Şirketi'nin sahibi A.Ö'den 6 milyon dolara uçak alan İbrahim Tatlıses, jetin uçuşa elverişli olmadığını fark edince parasını ödememiş, şirket de alacaklarına karşın Tatlıses'in 6 milyon lira değerinde olan villasını, icradan 1.5 milyon liraya satın almıştı.

Tatlıses'in, avukatı Çiler Nazife Koşar aracılığıyla "ihaleye fesat karıştırıldığı" iddiasıyla Bakırköy Sulh Ceza Hâkimliğine yaptığı başvuru ise reddedilmişti. Yargıtay 12. Hukuk Dairesi de 54 gün gibi bir sürede dosyayı karara bağlayıp satış kararını onamıştı.

FESAT KARIŞTIRDI

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından Tarkim Havacılık'tan F.B. ile A.Ö, FETÖ soruşturması kapsamında firar etti. Bu sırada 'İhaleye fesat' karıştırıldığı iddiasıyla ilgili soruşturmayı yürüten Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı U. K. de FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Öte yandan Yargıtay 12. Hukuk Dairesi üyeleri A.D. ve M.U. hakkında da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından soruşturma açıldı, meslekten çıkarma cezaları verildi.

Ayrıca yine Yargıtay üyelerinden H.K, M.A. ve İ. Ş'nin bacanak olduğu, eşlerinin ise F.B'nin kuzenleri olduğu belirlendi. Tatlıses tüm bu ilişkileri anlattığı bir dilekçeyle yeniden Yargıtay 12. Hukuk Dairesi'ne başvurarak önceki karara yönelik "düzeltme" istedi.

'NE GÜNAHIM VARDI'

Avukat Koşar'ın mahkemeye sunduğu dilekçede, "Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesi hukuken ve teknik olarak olanaksız olduğu halde, soruşturma savcısının içinde bulunduğu yapılanmanın istekleri ve amaçları doğrultusunda, tamamen hukuksuz bir karar verdiği ve böylece yargı eliyle kamu gücünü FETÖ/PDY yapılanması menfaatine kullandığı anlaşıldığını" belirtti. Yeni Asır'ın önceki gün "FETÖ İbo'ya çökmüş" başlığıyla gündeme getirdiği haber büyük ses getirdi. Haberin ardından Tatlıses de içini döktü. Yeni Asır'ın haberini doğrulayan Tatlıses, "Gerçek olmayan hiçbir şeyi söylemedim ama artık susmuyorum. Çünkü canımı yaktılar" dedi.

Tatlıses vurulacağından da FETÖ üyesi emniyet yetkililerinin haberinin olduğunu iddia ederek "Beni vuracakları zamandan bile haberleri vardı. Bakıyorum o zamanın emniyet müdürü, savcıları, hakimleri şimdi hepsi aranıyor. Kimisi mahkemede yargılanıyor, kimisi cezaevinde, kimisi de firari. Ee benim ne günahım vardı da hem vuruldum, hem uçağımız gitti, hem evlerimde haciz var. Benim bildiğim Yargıtay'da bir buçuk, iki seneden önce dosyalar karara bağlanmaz. Peki nasıl oluyor da itiraz talebimizi 54 günde reddettiler ve mahkemeye geri geldi? Yani dosyalar incelenmeden talebin reddine karar veriliyor" dedi.

"NEYLE GEÇİNİYORUM KİMSE SORMUYOR"

Olayla ilgili firari olan A.Ö'nün yakalanamadığını söyleyen İbrahim Tatlıses, "Ne hikmetse anlamış değilim, nedense bu A Ö yakalanmıyor. Damadı firari, kızı şu an cezaevinde, kendisi ortada dolaşıyor ve sürekli evlerime, hesaplarıma avukatı aracılığıyla haciz koyduruyor.

Beni mali açıdan zarara sokuyor. 6 senedir çalışmıyorum, neyle geçiniyorum kimsenin bunu sorduğu yok. Kendisinin bir eroin kaçakçısı olduğu iddia ediliyor.

Ceza alıp yatmış, halen bir şey sorulmuyor, sormuyorlar. Ben bütün mallarımın haklı olarak şahsıma geri verilmesini istiyorum"
diye konuştu.

Kendisinin günahsız olduğunu ifade eden ünlü türkücü sosyal medya hesabından, "FETÖ'nün benden almaya çalıştığı mallarımı ve zarara uğrattığı ticari hayatımı, ben yıllarca helal alın terim ile kazandım. Devlet büyüklerimden ricamdır, Sayın Başbakanımdan özellikle ricamdır; madem bunlar FETÖ'cüler benim burada günahım ne" diye seslendi.