İbrahim Üzülmez'den eski takımına çağrı!..

Kar­tal’ın ef­sa­ne kap­ta­nı İb­ra­him Üzül­mez, Si­yah-Be­yaz­lı ekip­te gö­rev al­mak is­te­di­ği­ni söy­le­di. Bi­lic’i ba­şa­rı­lı bul­du­ğu­nu belirtti.

İbrahim Üzülmez'den eski takımına çağrı!..

Be­şik­taş’ın ef­sa­ne kap­ta­nı İb­ra­him Üzül­mez uzun süre sonra ko­nuş­tu. “Be­şik­taş’ta ida­ri ya da tek­nik an­lam­da önü­müz­de­ki se­zon gö­rev ala­cak mı­sı­nız” so­ru­su­na İb­ra­him Üzül­mez, “Ben Be­şik­taş­lı­yım. Her za­man için Be­şik­taş­lı ol­du­ğu­mu söy­le­dim. Oy­na­dı­ğı sü­re içe­ri­sin­de me­na­jer­lik pa­ra­sı­nı ka­sa­dan çı­kart­tır­ma­yan tek oyun­cu İb­ra­him Üzül­mez’dir. Ar­tı İb­ra­him Üzül­mez, bu ta­kı­ma öde­me­ler ko­nu­sun­da hiç­bir za­man sı­kın­tı çıkarmamıştır. Her za­man pa­ra­sı­nı efen­di­lik­le bek­le­miş­tir. Be­şik­taş sa­ye­sin­de İb­ra­him Üzül­mez, ‘De­li İbo’ ol­muş­tur. Ben bu ca­mi­ayı se­vi­yo­rum. Bu ca­mi­ada ta­bi­i ki gö­rev ala­ca­ğım. Her­kes ka­dar ken­di­me gü­ve­ni­yo­rum. Gö­rev ve­ril­di­ğin­de la­yı­kıy­la ye­ri­ne ge­ti­re­ce­ği­me ina­nı­yo­rum” ya­nı­tı­nı ver­di.

Saha içindeki iletişimi mükemmel

Ta­kım­da for­ma gi­yen ba­zı fut­bol­cu­lar­la gö­rüş­tü­ğü­nü kay­de­den Üzül­mez, “Ben ta­kım­da gö­rev al­dı­ğım­da, oyun­cu­la­rı na­sıl mo­ti­ve ede­ce­ği­mi, po­zi­tif yön­de ta­kı­ma ne ka­dar kat­kı sağ­la­ya­bi­le­ce­ği­mi de her­kes za­man­la gö­re­cek” di­ye ko­nuş­tu. Be­şik­taş Tek­nik Di­rek­tö­rü Bi­lic’i ba­şa­rı­lı bul­du­ğu­na dik­kat çe­ken ef­sa­ne kap­tan, “Sa­ha içe­ri­sin­de oyun­cu­la­rıy­la ile­ti­şi­mi mü­kem­mel ya­pı­yor. Oyun­cu­la­rıy­la bir­lik­te o he­ye­ca­nı ya­şı­yor. 90 da­ki­ka bo­yun­ca ku­lü­be­de dur­mu­yor. Atı­lan gol­ler­den son­ra se­vin­ci­nin sa­mi­mi, ye­ni­len gol­ler­den son­ra­ki üzün­tü­sü­nün sa­mi­mi ol­du­ğu­nu ben gö­rü­yo­rum. Avan­taj­la­rı da var­dı. Av­ru­pa ve Tür­ki­ye Ku­pa­sı’n­da yok­tu. Haf­ta­dan haf­ta­ya maç ya­pan bir Be­şik­taş ta­kı­mı var. Da­ha ba­şa­rı­lı ola­bi­lir miy­di? Ben­ce ola­bi­lir­di. Ama çok da olum­suz bak­mı­yo­rum. Sa­ha­nız yok, sa­kat­lık­lar çok ol­du. Ço­ğu za­man sa­ha ve se­yir­ci avan­ta­jın­dan mah­rum kal­dı­nız. Bu açı­dan ba­kın­ca Bi­lic’i şans­sız bu­lu­yo­rum. Be­şik­taş, bu­gün İnö­nü Sta­dı’nda oy­na­say­dı, Olim­pi­yat’ta kay­bet­ti­ği pu­an­la­rın ço­ğu­nu kay­bet­mez­di” ifadelerini kullandı.

Melo gönderilmeli

Olaylı Galatasaray-Fenerbahçe derbisini de değerlendiren Üzülmez, “Bazı oyuncular büyük takımlarda yapılmaması gereken hareketleri yapıyorlar. Bunların kim olduğunu herkes biliyor. Benim takım arkadaşım Pascal, Fenerbahçe derbisinde attığı golden sonra yaptığı hareket sonrası gönderilmişti. Artık birilerinin Melo’ya “dur” demesi gerekiyor. Melo’nun kişilik olarak, kendi arkadaşlarına karşı sorunu yok ama saha içerisinde rakibe hiçbir biçimde saygı göstermeyen bir oyuncu. Melo’nun ciddi bir biçimde uyarılması gerektiğini düşünüyorum. Ya da artık takımdan gönderilsin” dedi.

Gerginliği anlamıyorum

Fenerbahçe’de bazı futbolcuların derbide gergin olmalarına anlam veremediğine dikkat çeken Üzülmez “Ben burada Ersun Yanal’ı hiçbir zaman suçlayamam. Ersun hocanın hafta başından bu yana oyunculara soğukkanlı olmaları, sağduyulu biçimde hareket etmeleriyle ilgili, oyuncuları defalarca uyardığına inanıyorum. Buna rağmen Emre’nin Melo’nun tahriklerine bu kadar maruz kalmasını açıkçası anlamadım. Emre gibi tecrübeli futbolcunun kendini bu kadar rahat biçimde attırmamalı. İspanya’da, İtalya’da, İngiltere’de oynamışsın. Neden bu tahriklere kapılıyorsun. Her şeyden önce senin sakin olman gerek. Geçmişteki derbilerde Volkan’ın yaptığı olumsuz hareketler vardı; ama bu derbide ben saha içerisindeki duruşuyla, çok sakin ve iyi bir duruş sergilediğini söyleyebilirim” diye konuştu.

ÖZGÜR SANCAR / BUGÜN

Konular Spor Haberleri