'İcralık çocuk' camdan atlamak istedi!

Boşanan ailelerin sorununu çözecek tasarı Meclis'te beklerken yeni bir dram yaşandı. Avukatın ısrarına rağmen babasına gitmek istemeyen B.B.A., camdan atlamaya kalktı.

'İcralık çocuk' camdan atlamak istedi!
Akşam Gazetesi'nden Doruk Çakar'ın haberine göre Kocaeli’de 2010’da boşanan Gözde Bahadır ile B.Ö.A.’nın çocukları B.B.A.’nın (11) velayeti anneye verildi. Pilot baba, haftanın 2 günü yanına aldığı oğlunu uçuşu olduğu günlerde yeni eşi İ.G.A.’ya emanet etti. Eylül 2014’te üvey anneden oğlunu alan Gözde Bahadır, çocuğun yüzünde fark ettiği fondöteni silince morluklar gördü.

ÜVEY ANNE DAYAĞINDAN KAÇTI

Anne Gözde Bahadır çocuğu için hastaneden aldığı “Sol ve sağ göz üstünde, sol kulakla karnında çürükler var” şeklinde darp raporuyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bahadır’ın iddiasına göre üvey anne 3 bin 740 TL para cezasıyla kurtuldu. Baba B.Ö.A. da çocuğunu bir daha arayıp, sormadı.

OĞLUNU 4 YIL SONRA HATIRLADI

31 Aralık 2018’de ise anneye ‘çocuğun babası tarafından alınıp, cumartesi günü teslim edilmesi’ yönünde mahkeme kararı ulaştı. Önceki gün de B.B.A.’yı icra yoluyla alıp babasına götürmek için Bahadır Ailesi’nin Darıca’daki evine avukat, icra memuru, 2 psikolog ve polisler geldi. Çocuk gitmek istemeyince avukat diretti. Bahadır eski eşini telefonla arayarak, oğlunu babasıyla görüştürdü. B.B.A.’nın sözleri yürek burktu: “Karın beni dövdü. Baba olsaydın bir kez olsun arardın. Doğum günümde küçücük de olsa bir hediye dahi göndermedin.”

İntihar mı etmem lazım?

Avukatla annenin tartışması 2 saat sürerken, B.B.A. birinci kattaki pencereye çıkarak, “Gitmek istemiyorum. Ne yapayım kendimi mi atayım?” diye bağırdı. Çocuğu, teyzesi camdan uzaklaştırmayı başardı. Avukatın ikinci kez babasıyla görüştürdüğü çocuk, yemek ve sinemaya gitme teklifini de reddetti. Küçük çocuğa babasının telefon numarasını veren avukat,  icra memuru ve polislerle birlikte evden ayrıldı.

'Çocuk Teslim Merkezi' soruna çare olacak

Başkanlık Kabinesi’nin eylem planında sonlandırılması öngörülen çocuğu icra yoluyla görme dönemine nokta koyuluyor. Adalet ve Aile Bakanlıklarının TBMM’ye sunmak üzere ortak hazırladığı kanun teklifinin ayrıntıları şöyle:

- Boşanmış veya boşanma aşamasındaki çiftler çocukları icraya başvurmadan görebilecek.

- Kreş ve okul gibi alanlarda çocuk teslim merkezleri oluşturulacak.

- Çocuğu görme hakkı olan taraf hiçbir ücret ödemeyecek.

- Velayet sahibi, diğer tarafın görmesi için çocuğu merkeze getirmek zorunda olacak.

- Çocuğun tesliminde pedagog gibi uzmanlar da hazır olacak.

- Zorluk çıkmadığı sürece merkezlerde polis bulunmayacak.

- Mahkemenin belirlediği süre sonunda çocuk aynı merkeze teslim edilecek.

- Mahkeme kararına rağmen çocuğu göstermeyen taraf hapisle cezalandırılacak.

- Hapis çocuk teslim edilene kadar sürecek.

- Yükümlülüklerini birden çok yerine getirmeyen velayet sahibi hakkını kaybedebilecek.