İddianamede Mustafa Özcan detayı!

FETÖ'nün gizli toplantılarının yapılarak örgüte finansman sağlandığı iddia edilen Maltepe’deki Pinhan Restaurant Cafe’nin yöneticileri ve çalışanlarının aralarında bulunduğu 47 şüpheli hakkında iddianame tamamlandı.

İddianamede Mustafa Özcan detayı!
Hürriyet'te yer alan habere göre iddianamede Fetullahçı Terör Örgütü'nün Türkiye imamı olduğu belirtilen 'demir yumruk' lakaplı Mustafa Özcan'la ilgili de dikkat çeken detaylar yer aldı.

FETÖ’nün mali yapısının devasa olduğuna vurgu yapılan iddianamede, örgütün bir dönem Türkiye imamı olan Mustafa Özcan’ın yurtdışı bankalarında 600 milyon euro şahsi parasının olduğu ifade edildi.

İddianamede, "Mustafa Özcan’ın bir grup tarafından himmet, burs ya da kurban paralarını kendi sahsi menfaatleri doğrultusunda kullandığından dolayı sevilmediği, bir gizli tanığın beyanına göre de özellikle 17/25 Aralık olayından sonra Türkiye’deki para olukları kesilen örgütün yurtdışından yeterli mali desteği bulamadığı, Güney Afrika’da bir okulun ihtiyaçlarının giderilememesi üzerine örgüt lideri Fetullah Gülen’n ’Mustafa Özcan’a söyleyin örgütten tırtıkladığı paralardan okulun ihtiyacını karşılasın’ diye talimat verdiği" ifadelerine de yer verildi.