İETT otobüsünde korkunç patlama!..

İstanbul Fatih'te İETT otobüsünde patlama sonrası yangın çıktı.

İETT otobüsünde korkunç patlama!..
CİHAN'da yer alan habere göre Fatih'te üst geçide çarpan ve bomba gibi patlayan belediye otobüsünün sıkıştırılmış doğalgazla (CNG) çalıştığı öğrenildi. Patlama sonrası otobüsten fırlayan doğalgaz tüpü ise yaklaşık 300 metre uzaktaki araca çarptı. Araç sürücüsü çok korktuğunu dile getirdi. Otobüsün LPG’li olduğunu belirten vatandaşlar, aracın üzerinde LPG tanklarının bulunduğunu ve köprüye çarptığını söyledi.

Olay, Aksaray Yenikapı Namık Kemal Caddesi üzerinde, saat 07.00 sıralarında meydana geldi. İstanbul Otobüs A.Ş.’ye bağlı Halk Otobüsü, Marmaray’ın yakınında bulunan ve daha önce Halkalı-Sirkeci tren hattı için kullanılan üst geçide çarptı. Çarpma sebebiyle büyük bir patlama meydana geldi. Ortaya çıkan parçalar metrelerce uzağa sıçradı. Patlamaya, otobüsün üzerindeki doğalgaz tanklarının köprüye çarpmasının sebep olduğu öğrenildi.

Ağır yaralı sürücü Yakup Çetin’in ilk müdahalesi olay yerinde yapılırken, yaralı Çetin İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Yangının söndürülmesinden sonra olay yeri inceleme ve bomba imha uzmanı ekipleri inceleme başlattı. Ekipler olay yerinde delil topladı.

Otobüsün LPG’li olduğunu belirten vatandaşlar, aracın üzerinde LPG tanklarının bulunduğunu ve LPG tanklarının köprüye çarptığını söyledi. Köprünün alçak olması sebebiyle otobüslerin köprüden geçmesinin yasak olduğunu aktaran vatandaşlar, sürücünün ağır yaralandığını belirtti.

OTOBÜSTEN KOPAN DOĞALGAZ TANKI 300 METRE UZAKTAKİ ARACA ÇARPTI

Öte yandan patlama sonrası, otobüsten kopan doğalgaz tankı yaklaşık 300 metre uzakta kırmızı ışıkta bekleyen minibüsün tamponuna çarptı. Olayın şokunu yaşayan sürücü Al Erdoğan yaşadıklarını şöyle anlattı: “Kırmızı ışıkta dururken, patlama sesi duydum. İki üç saniye içinde bir tüp arabaya çarptı. Arabada hasar oluştu. Şiddetli bir patlamaydı. Çok korktum.”

Polislerin olayla ilgili soruşturması sürüyor.