İHA'lar Afrin'in röntgenini çekti!

21 gündür süren Zeytin Dalı Harekatı’ında Mehmetçik adım adım Afrin’e yaklaşırken, kentin içinde de İHA’lar cirit atıyor. 40 gündür 3 İHA ile sokak sokak, ev ev kentin röntgenini çeken özel ekip, terör örgütlerine destek için gelenleri de tek tek fotoğrafladı.

İHA'lar Afrin'in röntgenini çekti!
Yeni Asır'dan Metin Burmalı'nın haberine göre Suriye'nin en dağlık bölgesi olan 3 bin 850 kilometrekarelik Afrin, Genelkurmay Başkanlığı'nın oluşturduğu özel ekiplerce 40 gündür mercek altında. Kritik bölgeden eksiksiz bilgi akışı sağlanırken, Afrin'in havadan röntgenini çeken 3 İHA da kentin ev ev sokak sokak haritasını çıkardı. Afrin'deki terör örgütlerine destek için gelen araç ve gereçlerle kişiler de tek tek fotoğraflandı. Harekat başlamadan önce kente 700 PYD'linin geldiği ve bunların 60'ının da paralı ABD askeri olduğu belirlendi.

40 NOKTA TEMİZLENDİ

Mehmetik ve ÖSO, son olarak Afrin'in kuzeyindeki Bülbül beldesine bağlı Şeyh Huruz köyü ve alt yerleşimlerini terör örgütü PYD/ PKK'den aldı. TSK ve ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana PYD/ PKK işgalindeki Afrin'in 5 beldesinde 1'i belde merkezi, 24'ü köy, 3'ü köy altı yerleşim ve 12'si stratejik dağ veya tepe olmak üzere 40 noktayı örgütten kurtardı. 155 kilometrelik Türkiye Afrin sınır hattının 118 kilometresi temizlendi.

Yüzde 60-65'i PKK/PYD kontrolünde olan sınırda Kilis'e roket saldırılarının yapıldığı Darmık Dağı alınırken, Bafelyun Tepesi'nin de temizlenmek üzere olduğu öğrenildi. Sınıra yakın 43 köyden, Şilta, Maşravya ve İkidam'ın da temizlenmesiyle Kilis'in roket menzilinden çıkacağı belirtildi.

HİLAL TAMAMLANIYOR

Afrin'in kuzeybatısındaki 7 köyün alınmasının ise an meselesi olduğu öğrenildi. Hatay'ın Hassa ilçesinin karşısındaki Meydan Dağı'nın eteklerinde bulunan bu köylerin alınmasıyla TSK'nın Afrin kent merkezine girmek için uyguladığı Hilal taktiğinin tamamlanmış olacağı ve Kilis sınırının kontrol altına alınacağı öğrenildi.

TSK 7 CEPHEDE İLERLİYOR

Afrin'e doğru Reyhanlı ve Hassa'da 2, Kilis'te 2, Azez'de 2 ve İdlib'te 1 olmak üzere toplam 7 cephede ilerleyen Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgede doğu batı yönünde 55, kuzeyden güneye ise 77 kilometrelik bir alana yayıldığı öğrenildi. Türkiye sınırında 30 kilometrelik güvenli bölge oluşturmayı hedefleyen Mehmetçik 12 kilometre ilerledi. Altın hilalin tamamlanmasıyla Afrin'e inme süresi çok daha hızlanacak.