İki çocuğunu kaçırıp fidye istediler!

İzmir’e yatırım için gelen İranlı iş adamının iki çocuğu çete üyeleri tarafından kaçırıldı. İşadamından 100 bin dolar isteyen fidyeciler buluşma yeri olan Bahribaba otobüs durağında polis tarafından yakalandı.

İki çocuğunu kaçırıp fidye istediler!
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre İzmir'e yatırım yapmak için gelen İranlı işadamının 4 ve 6 yaşındaki iki çocuğunu kaçırıp 100 bin dolar (yaklaşık 300 bin lira) fidye isteyen çete üyeleri operasyonla yakalandı. Olayla ilgili biri İran vatandaşı 2 kişi tutuklandı. Kurtarılan iki çocuk babalarına teslim edildi.

Polis parkta yerini aldı

İranlı 33 yaşındaki S.M.H. 10 ay önce İzmir'e geldi. İş bağlantıları yaptıktan sonra İran'a döndü. Genç işadamı geçtiğimiz hafta tekrar kente geldi. S.M.H. İran vatandaşı O.A. aracılığıyla tanıştığı C.Ç. isimli yatırımcı ile buluştu. İki çocuğu ile birlikte buluşmaya giden S.M.H. büyük şok yaşadı.

O.A. ve diğer kişiler işadamını darp edip 4 ve 6 yaşındaki iki çocuğunu kaçırdı. Çete üyeleri 100 bin dolar fidye istedi. S.M.H. polise giderek şikayetçi oldu. Operasyon için düğmeye basan ekipler, çocukları kaçıran fidye çetesi ile S.M.H'nin bağlantı kurmasını sağladı.

Çete üyeleri, babaya 100 bin doları Konak Bahribaba otobüs durağına getirmesi halinde çocukları sağ salim teslim edeceklerini söyledi. Rehine operasyonu için polis saatler öncesinden durakta yerini aldı.

Ekipler, olay yerine parayı almaya gelen İran uyruklu O.A'yı suçüstü yakaladı.