İki kardeşi pizzadaki mantar mı öldürdü?

İzmir'de, ölü bulunan 3 ve 6 yaşındaki iki kardeşin bir gün önce yedikleri pizzadan alınan numuneler incelemeye götürüldü. Çocukları, pizzadaki mantarın zehirlemiş olabileceği düşünülüyor.

İki kardeşi pizzadaki mantar mı öldürdü?
Yeni Asır'dan Ceyhan Torlak'ın haberine göre İzmir'de, evde ölü bulunan iki kardeşin pizzadaki mantardan zehirlenmiş olabileceği belirtildi. Konak'ta oturan ve eşinden boşanan tekstil işçisi Gülistan Şendut, önceki gün çocukları uyurken sabah erken saatlerde işe gitti. Şendut'un evinin karşında oturan babası Tahsin Şendut da eve gidip torunları Mehmetçik İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi 6 yaşındaki Irmak Oral ve 3 yaşındaki kardeşi Yunus Emre Oral'a kahvaltı hazırladı.

İki kardeş kahvaltı yaptıktan sonra kendi evine dönen Tahsin Şendut, bir süre sonra çocukları kontrol etmek için tekrar kızının evine girdiğinde, ikisini de hareketsiz halde yerde yatarken buldu. İhbar üzerine eve gelen sağlık ekipleri, iki çocuğu yaşama döndürmek umuduyla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Burada yapılan müdahalelere rağmen iki kardeş kurtarılamadı.

Irmak Oral ve kardeşi Yunus Emre Oral'ın cansız bedenleri savcının incelmesinin ardından kesin ölüm nedenin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

İki kardeşi pizzadaki mantar mı öldürdü?

DEDE: "PİZZA YEMİŞLERDİ"

Polis, vücutlarında herhangi bir yara ya da darp izine rastlanmayan iki kardeşin zehirlenmiş olabilecekleri üzerinde dururken, dede Tahsin Şendut Cinayet Büro Amirliği'nde verdiği ifadede, "Çocukları bir gün önce teyzelerine götürmüştüm. Orada pizza yediler. O pizzadan zehirlenmiş olabilirler" dedi. Bunun üzerine Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri çocukların yediği pizzadan numune alarak incelenmek üzere Kriminal Laboratuvara gönderdi.