İki mahrem imamın para kavgası!..

Mahrem imam Alsancak, kendisinden önceki mahrem imam Sevinç’in örgütün kasasından 630 bin doları zimmetine geçirdiğini söyledi. Sevinç’in bu parayı İDB’ye casus şirket kurulması için gönderdiği ortaya çıktı.

İki mahrem imamın para kavgası!..
Akşam'dan Hilal Yıldırım'ın haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın emniyetteki mahrem hizmetler yapılanmasına ilişkin hazırladığı iddianamede imamların aralarındaki para savaşını ortaya çıkardı! Gizli tanık Garson’un emniyete verdiği hafıza kartında emniyetin üst düzey mahrem imamları Hamza Sevinç ve Temel Alsancak’la aralarında maddi problemler yaşandığına ilişkin yazışmalar da bulundu. Tanığın ifadesine göre, emniyetin eski üst düzey mahrem imamı Hamza Sevinç karşılarına ‘avukat- medya’ giderleri şeklinde gösterdiği paraları alarak Lale Yapı’ya yatırım amaçlı olarak yatırarak ortak oldu. 15 Temmuz’dan sonra emniyetteki mahrem yapının başına geçen Temel Alsancak’ın ise kendisinden önceki Sevinç’in maddi durumunun araştırılmasını istedi. Sevinç ise parayı kendisi için değil örgüt kasasının yatırımı olarak bu şirkete verdiğini iddia etti. 

CASUS ŞİRKETİ KURULACAKTI

Yine Hamza Sevinç’in 630 bin dolar bir şahsa gönderdiği parayı, Temel Alsancak zimmetine geçirdiğini iddia etti. Mal durumu araştırılan Sevinç, parayı ABD’de bulunan 3 mühendis arasında paylaştırdığını belirtti. Mühendislerin Yıldız yapısı altında bulunan şirketlerin yerine geçebilecek FETÖ mensubu olduğu izlenime verilmeden yurtdışından İDB’ye mal ve hizmet sağlama amacıyla şirket kurulması için verildiği ortaya çıktı.

Himmet değil ‘dil kursu’ymuş

Mühendislerin bu şirketleri kurulamaması üzerine parayı ABD emniyet birimi sorumlusu Cemal (K) Seyit Atay’a verildiği belirlendi. FETÖ’nün ‘Yıldız’ olarak kodladığı İDB’ye ‘hizmet’ etmesi için bazı şirketler kurduğu, bu şirketler kanalıyla Yıldız kaynaklı operasyonlarda kullanılmak üzere yüksek teknoloji ürünü dinleme aygıtları satın aldığı ortaya çıkmıştı. ‘Himmet’ paraları, İDB temsilcisi tarafından ‘Dil Kursu’ kodlamasıyla bu şirketlere aktarılıyordu.

Mali’deki FETÖ okulları artık TMV’nin

Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Mütevelli Heyeti üyesi Cahit Bağcı, Türkiye-Mali Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ve beraberindeki isimler Mali’ye gitti. Bağcı, FETÖ okullarının TMV’ye devriyle ilgili protokolün, 12 Ağustos’ta imzalandığını belirtti.

Ülke geleceğine katkı

TMV’nin Mali’de eğitim öğretim faaliyetinde bulunma, okul açma ve işletme yetkisinin ise 26 Ağustos itibarıyla onaylandığına işaret eden Bağcı, imzalanan yetki belgesinin, TBMM heyetinin huzurunda elden vakıflarına teslim edildiğini söyledi. Bağcı, TMV’nin iki ülke ilişkilerini daha da geliştireceğini, Mali’nin geleceğinin inşasına katkı sunacağını belirtti.