İkinci anneye ‘kalp’ten bakış

Kalbiyle hayata tutunduğu İngiliz Oliver Beston’ın ailesini nakilden 10 yıl sonra ziyaret eden İzmirli Tayfun Erdem, bu kez de Beston’un annesini İzmir’de ağırladı.

İkinci anneye ‘kalp’ten bakış
Yeni Asır'da yer alan habere göre 17 yaşındayken kalp yetmezliği tanısı konulan ve kalp nakli için bekleyen 27 yaşındaki İzmirli Tayfun Erdem, İngiltere'den tatil için geldiği Bodrum'da hayatını kaybeden 17 yaşındaki Craig Oliver Beston'un kalbiyle yaşama tutunmuştu.

Erdem, tam 10 yıl Beston'un ailesini aradı, bulduktan sonra da Londra'ya giderek aileye kaybettikleri oğullarının kalbi ile sarıldı. Hikayesi yurt dışındaki gazetelere de konu olan Erdem,
Anneler Günü öncesi de Oliver'ın annesi Julie Beston (57) ve Beston'un ilk eşinden olan kızı Ruth'u İzmir'de ağırladı. İkinci annesine Anneler Günü'nde çiçek alan ve onunla birlikte kalp nakli bekleyen çocukları ziyaret eden Erdem, "Birlikte çok güzel vakit geçirdik. Beş gün boyunca iki annem de yanımdaydı" dedi.

Julie Beston ile Ege Üniversitesi Hastanesi'nde kalp nakli bekleyen çocukları ziyaret edip onlara hediyeler verdiklerini söyleyen Erdem, şöyle devam etti:

"23 Nisan'da hastanede çocuklar için yaptığımız bir etkinlik nedeniyle plaket almıştık. Onu Julie'ye hediye ettim. Çok duygulandı.

Anneler Günü nedeniyle hem kendi anneme, hem de Julie'ye çiçek aldım. İkisi de çok mutlu oldu. Aynı sofrada yemek yedik. Bir anneme baktım, bir Julie'ye baktım. Duygu yüklü bir buluşmaydı."


'Yıllardır tanıyormuşuz gibi'

Ziyarette duygusal anlar yaşadıklarını belirten Erdem, "Yeri geldi üzüldük, yeri geldi mutlu olduk. Gözlerimizin dolduğu da oldu, sarılıp güldüğümüz de oldu. Karşıladığımda da uğurladığımda da çok duygulandık, sarıldık. Sanki birbirimizi yıllardır tanıyormuşuz gibiydi. Oğlunun vefatından sonra Türkiye'ye geleceğini hiç düşünmemiş ama bir gün bana mail attı ve İzmir'e gelmek istediğini söyledi. O maili defalarca okudum. Geleceğini hiç düşünmemiştim ama geldiği için çok mutlu oldum" ifadelerini kullandı.

Julie Beston ile organ bağışı konusunda çalışmalar yapmak istediklerini söyleyen Erdem, şöyle konuştu: "Hikayemiz basına yansıdıktan sonra Julie de İngiltere'deki bazı gazetelere konuşmuş. İnsanlar organ bağışı ile ilgili güzel dönüşler yapmış. Bu konuda birlikte çalışmak istiyoruz. Sesimizi duyan olursa güzel projeler ortaya çıkar. Farkındalık oluşturmak istiyoruz. Türkiye'de organ bağışı çok az. Geçen sene bin 800 beyin ölümünden sadece 300 organ bağışı gerçekleşmiş."

'Hem yeni hayata hem de ikinci anneye kavuştu'


Tayfun Erdem'e her iki ziyarette de dil konusunda yardımcı olan arkadaşı Deniz Yalçıner ise şunları söyledi:

"İngiltere'ye ilk gittiğimizde amacımız en azından bir kere tanışmaktı. Onların da İzmir'e geleceğini düşünmemiştik. Oğlunun kalbinin Tayfun'un bedeninde atması Julie'ye Oliver'ın hala yaşadığını hissettirdi. Ziyaretin Anneler Günü'ne denk gelmesi de çok güzel oldu. Tayfun'un artık iki tane annesi var. Hem ikinci hayata, hem de ikinci anneye kavuştu."