İlim'i kurtarmak için 18 Kasım harekâtı!..

Bir yıl önce lösemi teşhisi konulan 11 yaşındaki İlim'i kurtarmak için Akçakoca Kaymakamlığı seferber oldu. 18 Kasım'da küçük kıza uygun iliği aramak için kaymakamlık önünde kan alınacağı duyuruldu.

İlim'i kurtarmak için 18 Kasım harekâtı!..
Sabah'ta yer alan habere göre Düzce'nin Akçakoca ilçesinde yaşayan polis memuru Melih Akyar, lösemi teşhisi konulan 11 yaşındaki kızı İlim'in sağlığına kavuşması için uygun donör arıyor.

Baba Akyar, bir yıl önce aşırı yorgunluk ve yüksek ateş şikayetiyle başvurdukları Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hastanesi'nde kızına lösemi teşhisi konulduğunu söyledi. İlim'in bir yıldır yoğun kemoterapi tedavisini gördüğünü belirten Akyar "Bu ilaçlar kızımı çok yordu. Bir an evvel ilik bulunmasını gerekiyor. Kızım gözlerimin önünde eriyor. Acilen ilik bulunması konusunda yetkililerden, vatandaşlarımızdan yardım istiyoruz" dedi. İlik nakli konusunda Akçakoca'da kurumlar tarafından gerekli girişimlerin yapıldığını belirten Akyar "Akçakoca'ya 18 Kasım günü Kızılay kan alım ekibi gelecek ve Kaymakamlık önünde konuşlanacak. Herkesi ilik nakli için kan vermeye davet ediyoruz. İlim ancak ilik nakliyle sağlıklı günlerine dönebilir" diye konuştu. Akyar "Yurtiçi ve yurtdışında ilik arama çalışmaları sürüyor, ancak çok zor. Umudumuzu kaybetmedik, yine de bir umut arıyoruz" görüşünü dile getirdi.

MÜFTÜLÜK DE ÇAĞRI YAPTI

Küçük İlim için Akçakoca Kaymakamlığı'nın yanı sıra müftülük de harekete geçti. Başlatılan girişimler sonucunda 18 Kasım'da Akçakoca Kaymakamlığı önünde konuşlanacak Kızılay kan ekibi gönüllülerden kan alacak.