İlyas Yalçıntaş: "Şarkılarda hüzünlüyüm"

İlyas Yalçıntaş ‘İncir’ şarkısıyla tüm kalplere dokundu. Yalçıntaş, şimdilerde ‘İçimdeki Duman’ adlı albümünün heyecanını yaşıyor...

İlyas Yalçıntaş: "Şarkılarda hüzünlüyüm"
İlyas Yalçıntaş'ın Akşam'da yayınlanan röportajı...

Kendinizden biraz bahseder misiniz?


26 yaşındayım. 16 yaşından beri müzisyenlik yapıyorum, şarkı söylüyorum. Ailemle beraber yaşıyorum. Şarkı söyleyen ve yazan bir adamım… Galiba bunun dışında anlatacak çok fazla bir şey yok.

Sizi bir şarkı yarışmasıyla tanıdık. Peki, yarışma öncesinde neler yapıyordunuz?

Yarışmadan önce yine müzikle ilgileniyordum. Hayatımın her noktasında müzik oldu. Zaten yaşım itibarıyla başka bir şey yapacak çok fazla vaktim olmadı. 16 yaşında ablamın bana hediye aldığı gitarla başlayan müzik bir anda hayatımın odak noktası oldu ve beni hiç yalnız bırakmadı. Başka bir meslek edinmek için kendime fırsat tanımadım ama bilgisayarlardan iyi anlarım.

YAŞANMIŞLIĞI OLMAYAN ŞARKILAR SÖYLEMİYORUM

Sesinizde tuhaf bir hüzün var. Melankolik bir kişiliğiniz mi var yoksa eğlenceli bir yapıya
mı sahipsiniz?


Aslında tam tersi arkadaşlarımın yanında ve sosyal ortamlarda çok neşeliyimdir. O hüzünlü hallerim beni şarkı söylerken yakalıyor. Sanırım herkesten önce kendim söylediğim şarkının anlamına kapılıyorum. Bana yaşanmışlıkları hatırlatmayan hiçbir şarkıyı söylememeye çalışıyorum. Kim bilir belki de o yüzden şarkımı söylerken herkesten önce ben hüzünleniyorum.

X Factor adlı müzik yarışmasına katılmaya nasıl karar verdiniz?

X Factor yarışmasına Bodrum’da sahne aldığım dönemlerde katılma kararı aldım. Annemin de ısrarlarıyla yarışmayı araştırdım ve bir anda kendimi yarışmanın gerçekleştiği stüdyoda buldum. Sonrasını hepiniz biliyorsunuz.

‘Enbe Orkestrası’ ve Behzat Gerçeker ile çalışmanız kariyerinize nasıl etki etti?

Behzat Gerçeker ve Enbe Orkestrası Türkiye’nin en önemli müzik markalarından biri. Onlarla bir arada olmak ve birlikte bir projede yer almak unutmayacağım deneyimler ve dostluklar kazandırdı.

HAYAT SİZİ SEVENLERLE DAHA FAZLA GÜZELLEŞİYOR

‘İncir’ parçanız özellikle çok beğenildi.


Sanırım ‘İncir’ şarkısıyla çok bütünleştim belki de insanların daha doğal samimi bir duygu durumu aradığı zamana denk gelmiş olabilir. Tabii şarkı da çok güçlü, bunun da etkisi vardır.

Genç yaşınıza rağmen şöhret basamaklarını hızla tırmanıyorsunuz. Sevenlerinizle  sürekli iletişim halinde misiniz?

İletişim, yaptığım işin vazgeçilmezi… Beni takip eden ve beni seven insanlarla her an iletişim halinde olmaya çalışıyorum. Çünkü onların istekleri ve onların benden beklentileri beni yönlendiriyor. Kimi zaman sadece onlarla vakit geçiriyor ve sadece onların benimle ilgili merak ettiklerine yanıt vermeye çalışıyorum. Biliyorum ki hayat sizi sevenlerle güzelleşiyor ve siz onlarla büyüyorsunuz.

SOKAKTA ESKİSİ GİBİ RAHAT OLAMIYORUM

Peki İlyas Yalçıntaş, meşhur olmaya alıştı mı? Sokakta eskisi gibi rahat edebiliyor mu?


Aslında yaptığımız işin beraberinde getirdiği bir gerçek bu… Ben alıştım diyebilirim belki sokakta eskisi gibi rahat olamıyorsunuz ama zaten verdiğimiz emeğin ve yaptığımız işin gerçeği de bu… Çünkü biz insanların hayatlarına dokunmak için notalarla buluşuyoruz ve insanlarla buluşmak için yaşanmışlıkların şarkısını yapıyoruz. Bugün ve yarın ve sonrasında en büyük amacım hep bu olacak.

Tanınan bir isim olarak şu an en çok neleri yapamamaktan şikâyetçisiniz?

Hiçbir şikâyetim yok nasıl olabilir ki… Ben sevdiğim, âşık olduğum işi yapıyorum. Bunun için de gerçekten bana bu imkânı tanıyan her şeye teşekkür ediyorum.

Yakında yeni bir proje var mı?

Uzun zamandır emek verdiğim ‘İçimdeki Duman’ müzikseverlerle buluştu. Önce dijital ortamda ve 1 Şubat’ta da fiziki satış mecralarında… Şu an da başka hiçbir şey düşünmüyorum. Çünkü ruhumu ortaya koyduğum emeğimle sevenlerimin karşısındayım. Sürprizler ve yeni projeler olacak elbette. Teklifler de alıyorum ama önce müziğimle, şarkılarımla kalplere dokunmak istiyorum.
Konular Röportaj